GONE SRPSKE CRNOGORCE: DPS traži smene čelnika šest opština koji su prisustvovali Odboru za dijasporu u Beogradu

V. K.

13. 01. 2023. u 06:15

DEMOKRATSKA partija socijalista Mila Đukanovića najavila je pokretanje inicijative za smenu svih šest čelnika crnogorskih opština jer su prisustvovali sednici Odbora za dijasporu i Srbe u regionu, koja je krajem prošle godine održana u Skupštini Srbije u Beogradu.

ГОНЕ СРПСКЕ ЦРНОГОРЦЕ: ДПС тражи смене челника шест општина који су присуствовали Одбору за дијаспору у Београду

Foto Skupština Srbije

- Oni su svojim neprimerenim, podaničkim stavom u državnoj instituciji Srbije, zloupotrebili svoju javnu funkciju, ponizili sopstvenu državu i naneli veliku štetu njenom ugledu i dostojanstvu - ističu Milovi socijalisti, koji mesec dana nakon tog sastanka traže linč za ljude koji su svoju pripadnost srpskom rodu uvek javno i rado isticali.

Među čelnicima za koje će zahtevati smenu je i predsednik Opštine Nikšić Marko Kovačević, koji je rekao da će podneti tužbu protiv odbornika DPS za povredu slobode izražavanja nacionalne i etničke pripadnosti. Ovakva reakcija Kovačevića je usledila nakon što su iz Opštinskog odbora DPS podneli predlog za njegovo razrešenje.

- Nadam se da ću ih nakon presude lepo ugostiti u zatvorskim jedinicama u Spužu ili u Mojkovcu gde će imati prilike da se dobro zamisle nad svojim dosadašnjim nacifašističkim delovanjem prema Srbima i pravoslavnim hrišćanima u Crnoj Gori - poručio je Kovačević.

Poslanik Demokratskog fronta i Nove srpske demokratije Jovan Vučurović ocenjuje da "očajnički napadi na naše gradonačelnike, predsednike skupština opština koji su bili u Beogradu, ali i predstavnike DF i NSD koji su prisustvovali Danu Republike Srpske, poslednji trzaji montenegrinskog šovinizma."

Foto Skupština Srbije

- Kada poznate srbomrsce i montenegrine iz političkih organizacija, dela medija i NVO sektora ovoliko nervira i dovodi do besa odlazak predstavnika srpskog naroda u Srbiju i Republiku Srpsku, onda je i to jasan signal da je to ispravna politika i da te aktivnosti samo treba intenzivirati i pojačati. Prosto je - sve što dovodi do ludila ostrašćenu antisrpsku bulumentu, dobro je za srpski narod, jer ne daj Bože da nas takvi hvale. S druge strane, ne treba se ni previše obazirati na ovaj urnebesni orkestar koji pokušava da se naštimuje na tonu šovinizma i antisrpstva. Zašto bi nas uopšte interesovalo šta o našim aktivnostima i potezima misle pristalice fašističke ideologije Sekule Drljevića i njihova zajapurena medijska i NVO pratnja - smatra Vučurović. - Ne treba da nas interesuje šta o interesima i potezima srpskog naroda i njegovih predstavnika misle Milo Đukanović, Ervin Ibrahimović i njihova medijska podrška.

AMERIKA RAZOČARANA

AMBASADA SAD u Crnoj Gori veoma je razočarana odlukom ministara pravde i finansija Marka Kovača i Aleksandra Damjanovića zbog njihovog prisustva na obeležavanju 9. januara, Dana Republike Srpske u Banjaluci.

- To je u suprotnosti sa pozicijom Crne Gore kao NATO saveznika i aspiranta za članstvo u Evropskoj uniji. Tim potezom je iskazano veliko nepoštovanje prema institucijama Bosne i Hercegovine, poručili su iz Ambasade.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)