DA ZASIJA DUHOVNI CENTAR NIKŠIĆA: Najavljena obnova Sabornog hrama Svetog Vasilija Ostroškog

V.K.

27. 12. 2022. u 17:46

OPŠTINA Nikšić biće pokrovitelj obnove Sabornog Hrama Svetog Vasilija Ostroškog.

ДА ЗАСИЈА ДУХОВНИ ЦЕНТАР НИКШИЋА: Најављена обнова Саборног храма  Светог Василија Острошког

Fejsbuk, V.K.

To je saopštio predsednik Opštine Nikšić Marko Kovačević, koji je rekao da je vladika budimljansko nikšićki Metodije sa saradnicima primio u posetu njega i predsednika borda direktora EPCG Milutina Đukanovića, a jedna od tema razgovora bila je rekonstrukcija Sabornog Hrama Svetog Vasilija Ostroškog.

- U veoma sadržajnom razgovoru načelno je dogovoreno da Opština Nikšić bude pokrovitelj ovog značajnog poduhvata, a EPCG snažna podrška u realizaciji istog. Svesni značaja koji za Nikšić i čitavu Crnu Goru ali i šire ima prvi saborni hram posvećen Svetom Vasiliju Ostroškom sagovornici su se lako saglasili oko osnovnih potreba u vezi sa započinjanjem radova na rekonstrukciji - napisao je Kovačević na Fejsbuku.

On je dodao da će predstavnici Eparhije budimljansko nikšićke pripremiti potrebnu dokumentaciju za otpočinjanje ovog posla, nakon čega se očekuje brz početak radova.

-Povod za ovaj susret i ovu temu bio je požar koji se dogodio u sabornom hramu pre nekog vremena, koji su izazvale dotrajale instalacije. Hram Svetog Vasilija Ostroškog kao duhovni centar Nikšića zaslužuje valjanu rekonstrukciju a deo sredstava očekuje se i iz državnog budžeta - zaključio je Kovačević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024