A OSTATAK CRNE GORE? Zelenski se obraća Cetinjanima

M.S.

07. 10. 2022. u 08:05

PREDSEDNIK Ukrajine Vladimir Zelenski obratiće se Cetinjanima u subotu, a obraćanje će se direktno prenositi na Dvorskom trgu od 11 sati.

А ОСТАТАК ЦРНЕ ГОРЕ? Зеленски се обраћа Цетињанима

Foto: AP

Ukrajinski predsednik će se obratiti u znak zahvalnosti za podršku koju Cetinjani pružaju Ukrajini od početka ruske specijalne operacije.
 
Ovo je saopšteno iz Prestonice Cetinje, čiji su građani, kako se ističe, organizovali protestne šetnje od početka ruske specijalne operacije sto dana bez prestanka, a nakon toga šetnje se održavaju jednom mesečno.
 
- Prestonica Cetinje i Crveni krst Cetinja organizovali su humanitarnu akciju za pomoć stradalim u Ukrajini, a u junu mesecu ove godine na Cetinju su održani „Dani Ukrajine u Crnoj Gori“.
 
Obraćanje predsednika Ukrajine organizovano je u sklopu foruma „2BS“, koji organizuje Atlantski savez Crne Gore, a koji se održava u Budvi od 6. do 8. oktobra 2022. godine, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Cetinja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

VLADIKA PETAR II Petrović NJegoš bio je i ostao upamćen kao vrlo harizmatična ličnost, markantni vladar, ali i duboko prosvetljena misaona figura o čemu svedoče njegova znamenita književna dela. Iako su u usmenoj tradiciji i pisanoj istoriji njegov lik i delo opšte poznati, neki bitni detalji iz njegovog života slabo su poznati.

08. 12. 2022. u 18:51

Komentari (8)

NIKADA NIJE VIDEO ŽENU: Živeo je preko 80 leta, a život posvetio veri i Atosu - mislili da je Srbin