MEDENICI JOŠ 60 DANA PRITVORA: Proširuje se istraga protiv bivše predsednice Vrhovnog suda Crne Gore, očekuju da se njen sin pojavi

S. ĐOKIĆ

17. 05. 2022. u 20:42

KAKO ne bi uticala na svedoke i saučesnike, vanraspravno veće podgoričkog Višeg suda produžilo je za još dva meseca pritvor bivšoj predsednici Vrhovnog suda Crne Gore Vesni Medenici.

МЕДЕНИЦИ ЈОШ 60 ДАНА ПРИТВОРА: Проширује се истрага против бивше председнице Врховног суда Црне Горе, очекују да се њен син појави

Foto: Printskrin

I dok njen advokat Zdravko Begović najavljuje da će se žaliti Apelacionom sudu, specijalna tužiteljka Nataša Bošković, prema nezvaničnim saznanjima, dopisuje spisak slučajeva u kojima je Medenica, navodno, počinila protivzakoniti uticaj.

Upravo zbog dva nova slučaja, Medenica je danas privedena na saslušanje kod tužiteljke Bošković. Saznanja "Novosti" njen advokat nije mogao da potvrdi, ali ni da demantuje.

- Specijalni tužilac Nataša Bošković me je pozvala i rekla mi da će moja branjenica biti saslušana na neke nove okolnosti u vezi sa događajima i krivičnim delima, koja su joj stavljena na teret. To je obavljeno u Specijalnom državnom tužilaštvu, njena izjava je bila relativno kratka. I ovog puta specijalni tužilac je doneo naredbu o tajnosti postupka i ja vam mimo toga ne mogu ništa drugo reći - kazao je Begović.

On nema saznanja o tome da će se narednih dana, tačnije do petka, crnogorskim nadležnim organima predati Medeničin sin Miloš, koji je označen kao šef kriminalne organizacije.

- Nemam takvu informaciju, znam pouzdano da treba da dođe. Termin mi nije predočen, očekujem da to bude u nekom kratkom vremenskom periodu, budući da bi njegova majka, između ostalog, mogla eventualno da bude puštena da se brani sa slobode tek ukoliko on dođe u Crnu Goru - kaže Begović.

Miloš Medenica, Foto Privatna arhiva

 

 

Sin Miloš formirao kriminalnu organizaciju?

MEDENICA je uhapšena 17. aprila zbog sumnje da je počinila krivična dela stvaranje kriminalne organizacije i protivzakoniti uticaj i trenutno se nalazi u Istražnom zatvoru u Spužu. Zbog sumnje da su članovi kriminalne organizacije, koju je, navodno, formirao njen sin Miloš, postupak se vodi i protiv Vasilija Petrovića, Luke Bakoča, Milorada Medenice i Ivane Kovačević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri