ISPITUJE SE KAKO SU PODACI EVROPOLA PROCURILI U JAVNOST: SDT formiralo predmet u slučaju „Afera Medenica“

Novosti onlajn

17. 04. 2022. u 09:51

SPECIJALNO državno tužilaštvo Crne Gore formiralo je predmet kako bi ispitalo da li je počinjeno neko krivično delo prilikom protoka informacija Europola u javnost a u vezi sa aferom „Medenica“.

ИСПИТУЈЕ СЕ КАКО СУ ПОДАЦИ ЕВРОПОЛА ПРОЦУРИЛИ У ЈАВНОСТ: СДТ формирало предмет у случају „Афера Меденица“

Foto: Printskrin/ Skaj

S tim u vezi, SDT će proveriti na koji način je učinjena dostupnom medijima informacija iz istrage o komunikacijama putem SKY aplikacije koje je Europol dostavio crnogorskoj policiji i tužilaštvo u sklopu istrage protiv navodne kriminalne grupe čiji su članovi Darko Lalović i Branislav Karadžić, a u kojima se navodno pominje i Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, potvrđeno je „Danu“ iz tog tužilaštva.

U Specijalnom državnom tužilaštvu formiran je predmet u kojem će se ispitati da li ima elemenata krivičnih dela iz nadležnosti Specijalnog državnog tužilaštva, a više informacija i podataka nije moguće saopštiti radi zaštite interesa postupka koji je u toku – navodi se u odgovoru specijalnog tužioca i portparola SDT-a Sanje Jovićević.

Pre desetak dana portal "Libertas pres" objavio je podatke koje je Europol dostavio crnogorskoj policiji i Specijalnom državnom tužilaštvu, a iz kojih proizilazi sumnja da se sin Vesne Medenice, tridesetpetogodišnji Miloš Medenica, bavio krijumčarenjem cigareta i trgovinom drogom.

Vesna Medenica, Foto Privatna arhiva

Prema pisanju tog medija, sumnja proističe iz transkripata telefonskih komunikacija koje je crnogorskim nadležnim organima dostavio Europol, a koje je Medenica, kako se sumnja, vodio sa određenim licima iz kriminalnog miljea, među kojima je i nedavno uhapšeni telohranitelj njegove majke Darko Lalović, koji se nalazi u pritvoru zbog sumnje da je bio član kriminalne organizacije i da je učestvovao u švercu narkotika. Kako je objavio pomenuti portal, Miloš Medenica je mesec dana pred poslednje parlamentarne izbore u Crnoj Gori pisao Laloviću da moraju da grabe jer im vreme leti. Takođe, u presretnutim razgovorima Medenica je, navodno, rekao svom sagovorniku da je sa njegovim nezakonitim poslovima upoznata i njegova majka Vesna Medenica, koja je tada bila predsednica Vrhovnog suda Crne Gore, i da od nje može očekivati zaštitu.

Prema nezvaničnim saznanjima pojedinih medija, uskoro se očekuje pokretanje istraga protiv Medenice, kao i pokretanje finansijske istrage i utvrđivanje porekla njegove imovine. Miloš Medenica je navodno napustio Crnu Goru u decembru. On i njegova majka demantovali su navode iz pomenutih transkripata, piše DAN.

BONUS VIDEO:

BAKLjADA I TROBOJKE U NIKŠIĆU: Građani obeležavaju 23 godine od bitke na Košarama

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna