DA NE UTEKNE, BLAŽU 72 SATA ZADRŽAVANJE: Uhapšeni predsednik Privrednog suda saslušan u Specijalnom državnom tužilaštvu

S. ĐOKIĆ

10. 05. 2022. u 18:34

SKORO pet sati trajalo je saslušanje predsednika Privrednog suda Blaža Jovanića, uhapšenog juče zbog sumnje da je organizator kriminalne grupe koja je zlopupotrebama službenog položaja, oštetila državu za desetine milona evra.

ДА НЕ УТЕКНЕ, БЛАЖУ 72 САТА ЗАДРЖАВАЊЕ: Ухапшени председник Привредног суда саслушан у Специјалном државном тужилаштву

Foto printskrin

Nakon saslušanja specijalna tužiteljka Lidija Mitrović, Jovaniću je odredila tužilačko zadržavanje do 72 sata i to zbog opasnosti od bekstva, mogućeg uticaja na svedoke i druge osumnjičene koji još nisu otkriveni, kao i činjenice da mu se na teret stavlja krivično delo za koje se po zakonu može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna.

Šta se konkretno Jovaniću stavlja na teret, njegov advokat Predrag Đolević, pozivajući se na obavezu čuvanja službene tajne, nije mogao da otkrije.

- Žao mi je ne mogu vam ništa reći s obzirom na to da smo potpisali odluku o zabrani iznošenja podataka u ovom predmetu - kazao je Predrag Đolević, advokat Blaža Jovanića.

Iz Specijalnog tužilaštva baš kao ni iz Uprave policije već drugi dan se ne oglašavaju povodom ovog slučaja. Prema nezvaničnim saznanjima, Jovaniću se osim da je organizator kriminalne grupe stavlja na teret i da je u produženom trajanju zloupotrebio službeni položaj u oko deset slučajeva i danas se pojedinačno izjašnjavao o svakom od njih.

Blažo Jovanić, FotoIn4s

Zbog sumnje da su kao članovi Jovanićeve kriminalne grupe i sami počinili zlopupotrebe, podsetimo, uhapšeni su i stečajni upravnici: Saša Zejak, Sreten Mrvaljević, Sanja Lješković i Ranko Radinović, advokatica Snežana Jović, vlasnici firmi za privatno obezbeđenje "Titan sikjuriti", Gardijan Pavić Globarević i Darko Perović. Njima je takođe nakon saslušanja određeno tužilačko zadržavanje. Zbog sumnje da pripada ovoj kriminalnoj grupi, kako saznajemo, policija traga za još jednom osobom.

Dobro obavešteni sagovornici iz istrage tvrde da je ovo samo početak hapšenja pripadnika takozvane stečajne mafije.

Duvanski kombinat u fioci

UHAPŠENI predsednik Privrednog suda gotovo četiri godine držao je u fioci predmet Duvanskog kombinata Podgorica u stečaju i nije dozvolio da spisi predmeta stignu do Vrhovnog suda Crne Gore kako bi taj sud odlučio po reviziji Udruženja za zaštitu interesa manjinskih akcionara DKP-a. Time je, kako su svojevremeno upozorile Demokrate, Jovanić aminovao bezakonje i uništavanje imovine najstarijeg privrednog kolektiva u Crnoj Gori.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna