U PETAK HITNA SEDNICA ODBORA ZA BEZBEDNOST: Istraga usmerena na Lazovića i Milovića prioritet crnogorske policije

Tanjug

04. 05. 2022. u 13:23

PREDSEDNIK Odbora za bezbednost i odbranu i jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević za petak je zakazao sednicu tog parlamentarnog tela, a povodom novih informacija Europola, koji sumnjiči aktivne službenike policije Petra Lazovića i Ljubu Milovića da su članovi kavačkog kriminalnog klana.

У ПЕТАК ХИТНА СЕДНИЦА ОДБОРА ЗА БЕЗБЕДНОСТ: Истрага усмерена на Лазовића и Миловића приоритет црногорске полиције

Foto: Libertas/Printscreen

Na dnevnom redu sednice je donošenje Odluke o kontrolnom saslušanju predsednika vlade, direktora Uprave policije, glavnog specijalnog tužioca i šefa Specijalnog policijskog odeljenja u vezi sa ovim navodima Europola, preneo je portal RTCG.

Službenici policije Petar Lazović i Ljubo Milović članovi su kavačkog kriminalnog klana, navodi se u dokumentu Europola, objavio je podgorički portal Libertas.

"Službenici policije Petar Lazović (32) i Ljubo Milović (32) članovi su kriminalnog klana Kavač. Istraga usmerena na Lazovića i Milovića trebalo bi da bude prioritet broj jedan crnogorske policije“, ključni su zaključci navedeni u dokumentu Europola u koji je ovaj portal imao uvid.

Dokument Europola, sa transkriptima komunikacija njih dvojice sa šefom kavačkog klana Radojem Zvicerom, Veljkom Belivukom, Markom Miljkovićem i drugima, crnogorsko tužilaštvo i policija dobili su od Europola u julu prošle godine i do danas nije poznato da su Lazovića i Milovića, ali ni druge policajce, iz te dve državne institucije pozvali na odgovornost, piše Libertas.

Policija se sinoć ekspresno oglasila povodom pisanja Libertasa i najavila da će javnost biti detaljno obaveštena kada bude sprovedena policijsko-tužilačka istraga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KO ĆE DA NAPIŠE REZOLUCIJU O SRPSKIM ŽRTVAMA U SREBRENICI? Porodice žrtava ogorčene sramnim planovima dela međunarone zajednice