ZVICER NA "SKAJU" KORISTIO NADIMAK "BORN": Novi detalji izveštaja Europola - Policajac Milović imao specijalni nadimak (FOTO)

Novosti onlajn

03. 05. 2022. u 22:19

PODGORIČKI portal Libertas, koji je otkrio "aferu Medenica", objavio je večeras šokantne detalje iz dokumenta Europola, u kojima su centralne ličnosti službenici crnogorske policije Petar Lazović i Ljubo Milović.

ЗВИЦЕР НА СКАЈУ КОРИСТИО НАДИМАК БОРН: Нови детаљи извештаја Еуропола - Полицајац Миловић имао специјални надимак (ФОТО)

Foto: V. N.

Kako je preneo Tanjug izveštaj sa portala Libertas, u dokumentima Europola, a u koje je ovaj portal imao uvid, navodi se da su službenici policije Petar Lazović i Ljubo Milović članovi kavačkog kriminalnog klana. 

- Službenici policije Petar Lazović (32) i Ljubo Milović (32) članovi su kriminalnog klana Kavač. Istraga usmerena na Lazovića i Milovića trebalo bi da bude prioritet broj jedan crnogorske policije - ključni su zaključci navedeni u dokumentu Europola u koji je, kako se navodi, portal imao uvid.

U ovom dokumentu nalaze se transkripti komunikacija Lazovića i Milovića sa šefom kavačkog klana Radojem Zvicerom, Veljkom Belivukom, Markom Miljkovićem i drugima, a koji su crnogorsko tužilaštvo i policija dobili od Europola u julu prošle godine.

Kako prenosi Tanjug, u dokumentima Europola navedeno je da Petar Lazović i Ljubo Milović, “koristeći svoje pozicije, pružaju zaštitu kavačkom klanu, a vođi klana, Radoju Zviceru, daju osetljive operativne podatke i saznanja iz crnogorskog informacionog sistema“.

Foto: Libertas/Printscreen

Šifre na Skaj aplikaciji “Junior” i “Komandos”

U dokumentu u koji je portal "Liberts" imao uvid, navodi se da je Petar Lazović, u SKY aplikaciji, imao šifru “Junior” i “Komandos”. Europol je utvrdio da je on preko te aplikacije razmenio 14.065 poruka.

Ljubo Milović, piše u istom dokumentu, koristio je nadimak “Zli poručnik“ i “Oficir“ i imao je nekoliko kriptovanih telefona sa kojih je razmenio skoro 100 hiljada poruka.

Zvicer na aplikaciji "Skaj" koristio nadimak "Born"

- Petar Lazović i Ljubo Milović imali su intenzivnu direktnu komunikaciju preko SKY-a sa Radojem Zvicerom koji je imao nadimak ''Born''. Petar Lazović je drugim vidovima komunikacije bio i u kontaktu sa Mićkom Žižićem, koji je očigledno, takođe, bio policijski službenik. Na Lazovićeve zahteve Žižić je uvek dostavljao osetljive i poverljive podatke i saznanja. U većini slučajeva Lazović je skrinšotove komunikacije sa Žižićem prosleđivao direktno Radoju Zviceru koristeći SKY aplikaciju. Petar Lazović je, drugim vidovima komunikacije, bio i u kontaktu sa Draganom Radonjićem, koji je očigledno, takođe, bio policijski službenik - navodi se u dokumentu Europola i dodaje:

- Otac Petra Lazovića, Zoran, bio je pretpostavljeni Radonjiću. Petar Lazović je skrinšotove komunikacije sa Žižićem i Radonjićem prosleđivao direktno Radoju Zviceru koristeći SKY.

Foto: Libertas/Printscreen

Miljković, nepoznata osoba, Belivuk, Zvicer, Lazović i Milović

 

Europol navodi i da je, navodno, “Petar Lazović bio u svakodnevnom kontaktu sa Zvicerom i obaveštavao ga o svemu što je dogovoreno u policiji, na sastancima sa tužiocem, o planiranom akcionom danu, gde je raspoređen IMSI hvatač, koju vrstu vozila koristi policijska nadzorna jedinica itd“, prenele su podgoričke Vijesti.

Lazović sa Zvicerom razmenjivao nelegalno oružje

U istom dokumentu se navodi da je Petar Lazović, u više navrata, navodno razmenjivao oružje sa Radojem Zvicerom, piše Libertas.

Libertas nedostupan

Podgorički portal "Libertas" nedostupan je posle objave dokumenta Europola u kojem se navodi da su službenici policije Petar Lazović i Ljubo Milović članovi kavačkog kriminalnog klana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave