NAKON EUROPOLOVOG IZVEŠTAJA MEDOJEVIĆ "NAPAO" DRITANA: "Ćutanje Abazovića opasnije od DPS mafije!"

V.K.

03. 05. 2022. u 23:04

PREDSEDNIK Pokreta za promjene Nebojša Medojević se oglasio povodom dokumenta koji je objavio Europol, u kom se navodi da su policajci Ljubo Milović i Petar Lazović članovi kavačke kriminalne grupe.

НАКОН ЕУРОПОЛОВОГ ИЗВЕШТАЈА МЕДОЈЕВИЋ НАПАО ДРИТАНА: Ћутање Абазовића опасније од ДПС мафије!

Nebojša Medojević i Dritan Abazović

- Dritan Abazović kao zamenik Premijera i koordinator svih bezbednosnih službi imao je dokaze da su policajci Ljubo Milović i Petar Lazović članovi zloglasne kavačke kriminalne grupe u julu 2021. Nije prstom mrdnuo. Zato je nagrađen Premijerskim mestom - kazao je predsednik Pokreta za promjene i jedan od lidera DF-a, Nebojša Medojević.

- Godinama iznosim tvrdnje da je DPS političko krilo mafije i da su sve institucije države kontaminirane korupcijom i na platnom spisku mafije. DPS je uvek odgovarao “Dajte dokaze”. Evo dokaza!!! Europol samo dokazuje moje tvrdnje i analize! - istakao je Medojević.

On je dodao da je država je kidnapovana od strane DPS i prodata mafiji.

- Nečinjenje je takođe krivično delo! Dritan mora crnogorskoj javnosti javno objasniti zašto je 10 meseci štitio DPS narko i duvansku mafiju i zašto nije pokrenuo akcije bezbjednosnih službi na osnovu dokaza dostavljenih od Europola. Ako je imao opstrukcije ili ako mu je neko nudio pare ili pretio morao je o tome obavestiti Vladu, Skupštinu i crnogorsku javnost - poručio je Medojević.

On je istakao da je Dritanovo ćutanje opasnije od DPS narko mafije, te dodao da nema kohabitacije sa mafijom.

- A Dritan i Joković su sa mafijom napravili Vladu i politički savez. Ali mi pravnu državu nemamo. Razorio je Milo i DPS! Sad nam istrage vode strane policije, a dokaze objavljuju mediji! - zaključio je Medojević.

Petar Lazović i Ljubo Milović članovi kavačkog klana

- Aktivni policijski službenici, Petar Lazović i Ljubo Milović, članovi su kavačkog klana, uključeni direktno u šverc velikih količina kokaina iz Ekvadora u Evropsku Uniju i Australiju. Takođe, Petar Lazović i Ljubo Milović su bili uključeni u šverc oružja u ime kavačkog klana. U isto vrijeme, Lazović i Milović, u ime kavačkog klana, rade i šverc cigareta. Pretpostavka je da Ljubo Milović posjeduje nepoznati bankovni račun sa iznosom od 48 miliona eura zarađenih upravo švercom kokaina - doslovno piše u dokumentu Europola.

Zvicer na aplikaciji "Skaj" koristio nadimak "Born"

- Petar Lazović i Ljubo Milović imali su intenzivnu direktnu komunikaciju preko SKY-a sa Radojem Zvicerom koji je imao nadimak ''Born''. Petar Lazović je drugim vidovima komunikacije bio i u kontaktu sa Mićkom Žižićem, koji je očigledno, takođe, bio policijski službenik. Na Lazovićeve zahteve Žižić je uvek dostavljao osetljive i poverljive podatke i saznanja. U većini slučajeva Lazović je skrinšotove komunikacije sa Žižićem prosleđivao direktno Radoju Zviceru koristeći SKY aplikaciju. Petar Lazović je, drugim vidovima komunikacije, bio i u kontaktu sa Draganom Radonjićem, koji je očigledno, takođe, bio policijski službenik - navodi se u dokumentu Europola i dodaje:

- Otac Petra Lazovića, Zoran, bio je pretpostavljeni Radonjiću. Petar Lazović je skrinšotove komunikacije sa Žižićem i Radonjićem prosleđivao direktno Radoju Zviceru koristeći SKY.

Libertas nedostupan

Podgorički portal "Libertas" nedostupan je posle objave dokumenta Europola u kojem se navodi da su službenici policije Petar Lazović i Ljubo Milović članovi kavačkog kriminalnog klana.

 

BONUS VIDEO:

VESNA MEDENICA STIGLA U SDT: Bivša predsednica Vrhovnog suda stigla na saslušanje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna