BLOKADOM ULICE KA AERODROMU TRAŽE ZARAĐENO: Protest bivših radnika "Montenegro erlajnsa" povodom godišnjice uvođenja stečaja u ovoj kompaniji

I. D. S.

29. 04. 2022. u 08:45

GRUPA bivših zaposlenih "Montenegro erlajnsa" ponovo je juče na pola sata blokirala saobraćajnicu ka podgoričkom aerodromu, i tako obeležila godinu od uvođenja stečaja u toj kompaniji.

БЛОКАДОМ УЛИЦЕ КА АЕРОДРОМУ ТРАЖЕ ЗАРАЂЕНО: Протест бивших радника Монтенегро ерлајнса поводом годишњице увођења стечаја у овој компанији

Foto Borba

Podsetili su nadležne na svoje zahteve da im se isplate zaostalih sedam zarada, otpremnine i poveže staž od oktobra 2017. godine.

Bivši radnici su poručili da je stečaj uveden na zahtev Uprave prihoda i carina, četiri meseca nakon što je obavljen poslednji let, a više od 350 ljudi ostalo je bez posla.

- Nepuna trećina zaposlenih svoj angažman našla je u novoformiranoj kompaniji, na krajnje netransparentan i nepotistički način, a mi ostali, koje ministar Milojko Spajić elokventno nazva bezvrednima, prepušteni smo sebi. Ne samo što u našem slučaju nije bilo ni pomena o otpremninama, već nam je poslodavac ostao dužan sedam zarada i preko tri godine - kazao je jedan od predstavnika radnika Srđan Habić. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna