CILJ DA SE SMANJE GUŽVE: Herceg Novi i Trebinje predlažu zajednički granični prelaz

V. V.

11. 03. 2022. u 07:39

KAKO bi doprineli smanjenju gužvi na graničnim prelazima Zupci-Sitnica između Crne Gore i Republike Srpske odnosno BiH, posebno u vreme letnje sezone, gradonačelnici Herceg Novog i Trebinja Stevan Katić i Mirko Ćurić inicirali su objedinjavanje graničnih prelaza u jedan zajednički i to na Zupcima.

ЦИЉ ДА СЕ СМАЊЕ ГУЖВЕ: Херцег Нови и Требиње предлажу заједнички гранични прелаз

Foto Arhiva

- Kontaktirali smo s nadležnim državnim organima u Ministarstvu unutrašnjih poslova i Upravi policije da bi se čitav taj postupak ubrzao i da bismo konačno dobili integrisani granični prelaz o kojem se već odavno priča. Potpisan je sporazum o integrisanim graničnim prelazima između BiH i CG i ostalo je da se granični prelazi integrišu u jedan na Zupcima i tako ubrza promet - rekao je predsednik Katić.

Prema njegovim rečima bržom kontrolom i pojednostavljenjem graničnih provera, bržim i lakšim protokom robe, smanjuje se i vreme čekanja na graničnim prelazima, a koliko je to neophodno najslikovitije je potvrdila prošlogodišnja turistička sezona kada je zabeležen veći promet nego rekordne 2019. godine.

- Kao gradonačelnici Trebinja i Herceg Novog požurujemo i nadležne državne organe jer je to pitanje aktuelno već deset godina. Sada smo pokrenuli da se to završi do leta, i optimisti smo da će tako i biti. Međutim, to ne zavisi od nas, već od ministarstava unutrašnjih poslova BiH i CG - objasnio je Katić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024