DOM DOBIJAJU RASELJENI U HERCEG NOVOM: Još deset kuća za izbeglice obezbeđeno kroz regionalni stambeni program

V. VUJNOVIĆ

09. 03. 2022. u 06:34

U HERCEG Novom je u okviru Regionalnog stambenog programa počela izgradnja kuća za pet porodica koje su izbegle ili raseljene, a svoj dom su našle u ovom gradu.

ДОМ ДОБИЈАЈУ РАСЕЉЕНИ У ХЕРЦЕГ НОВОМ: Још десет кућа за избеглице обезбеђено кроз регионални стамбени програм

Komisija na terenu, Foto Opština HN

Svoj dom u kojem će se konačno skrasiti dobiće na lokacijama u naselju Gomila, na Podima u Sutorini i Kamenarima.

Po rečima koordinatorke projekta u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja Budimirke Đukanović, projekat"MNE8" predviđa izgradnju ukupno 51 kuće za raseljene i interno raseljene u Crnoj Gori. Završen je prvi tender u okviru kojeg će biti izgrađene kuće za 31 porodicu, koje su do sada obezbedile urbanističko-tehničke uslove i projektnu dokumentaciju.

Vrednost investicije za sve opštine je oko milion evra, a angažovanje stručnog nadzora oko 40.000 - rekla je Bojana Mitrić iz Uprave javnih radova. U Nikšiću su radovi u pripremnoj fazi, u Danilovgradu su na dve lokacije kuće već ozidane do krova, a osim Herceg Novog, u kome su radovi počeli pre dva dana, prijavljeni su radovi na još dva objekta u Tivtu.

- Nastojali smo da tokom zime obezbedimo početak radova u južnom i centralnom regionu, a s proleća će na red stići opštine na severu - rekla je Mitrićeva.

Potpredsednica Opštine Herceg Novi Vesna Samardžić kaže da je ovo drugi deo projekta i odnosi se na izgradnju individualnih objekata za izbegle i raseljene koji imaju sopstvene placeve u Herceg Novom.

- Bilo je dvadesetak zahteva porodica, među kojima je komisija odabrala deset. Započeti su radovi na izgradnji pet stambenih objekata, a intenzivno se radi na prikupljanju projektne dokumentacije i ispunjavanju svih preduslova kako bi još pet bilo pripremljeno za naredni tender - rekla jeSamardžićeva.

- Osnovni kriterijumi u odabiru korisnika bili su materijalna situacija i posedovanje placa na kojem nije podignut nikakav objekat.

ZAHVALNI

MEĐU korisnicima koji su prisustvovali sastanku u Opštini bio je i Branko Slavić, koji Herceg Novi zove svojim domom, jer će u aprilu biti 30 godinagodina kako je otišao od kuće.

- Promenio sam 33 mesta na kojima sam boravio, a u Herceg Novom sam od 1992. Neizmerno sam zahvalan što ću biti u mogućnosti da konačno dobijem kuću - kazao je Slavić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)