OSKRNAVLJEN HRAM SPC U PODGORICI: Sramni grafit na zidu Crkve Vaznesenja Gospodnjeg

In4s/Tanjug

18. 01. 2022. u 12:12

JUTROS je oskrnavljena Crkva Vaznesenja Gospodnjeg, koja se nalazi pored Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, navodi In4s

ОСКРНАВЉЕН ХРАМ СПЦ У ПОДГОРИЦИ: Срамни графит на зиду Цркве Вазнесења Господњег

In4s.net

Na crkvi su huligani sprejem napisali „SPC g*vna“

 Uprava sabornog hrama Hristovog vaskrsenja saopštila je da je starešina Dragan Mitrović o neprimerenim porukama ispisanim na Crkvi Vaznesenja Gospodnjeg u Podgorici obavestio policiju koja je obavila uviđaj.

- Šokirani smo, prosto ne možemo da verujemo da postoji neko ko bi ispoljio ovakvu mržnju prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi i prema svetinji Božjoj - saopšteno je na službenom Instagram profilu Uprave hrama.

Napominje se da se ovakav stepen vandalizma i skrnavljenja svetinje prvi put dešava, budući da ovako nešto nikada nije ispisano na Crkvi Vaznesenja Gospodnjeg koju su još podigli 1928. godine pripadnici naselja podgoričkog Momišići u slavu Boga i radi svog spasenja i svojih predaka i potomaka.

In4s.net

Poruke vandalizma koje odišu netrpljivošću i mržnjom, kao i krajnjim nepoštovanjem svetinje, kako kažu, mogu samo duboko da zabrinjavaju.

Uzimajući u obzir kontekst napisanog, uz razne medijske zloupotrebe u diskursu prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi koje su prisutne u javnosti već neko vreme, ostaje da se zaključi da je očigledno jednom delu javnosti namera da podstakne na netrpeljivost izazivajući dublje podele u Crnoj Gori, samim tim i ozbiljnije sukobe i incidente sa nesagledivim posledicama u zemlji u kojoj su nam jedinstvo, mir, sloga i ljubav preko potrebni i na koju Pravoslavna crkva neprestano poziva svojom misijom i delovanjem, saopštila je Uprava Hrama.

BONUS VIDEO: 

Vernici i monasi dolaze na grob mitropolita Amfilohija

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)