AMERIČKI PLAN ZA CRNU GORU Iz URE poručuju: Novi premijer mogao bi biti Albanac?

Novosti onlajn

21. 12. 2021. u 13:06

ČLAN Centralnog saveta Pokreta URA u Crnoj Gori Iljir Harašani kaže da URA predvodi napore za stvaranje nove manjinske vlade koju podržavaju prozapadne stranke.

АМЕРИЧКИ ПЛАН ЗА ЦРНУ ГОРУ Из УРЕ поручују: Нови премијер могао би бити Албанац?

Foto: Facebook/Demokratski front

Očekuje se da će ova strategija, koju podržava američki izaslanik Gabrijel Eskobar, okončati destruktivnu ulogu prosrpske stranke Demokratskog fronta, koju URA trenutno ima kao saveznike u koaliciji, prenose mediji.

Harašani je rekao da su u sporazumu za formiranje nove vlade od sedam političkih predstavnika, četiri su Albanci i u ovim okolnostima nije isključio mogućnost da premijer Crne Gore prvi put bude Albanac.

- Sporazumom koji smo sklopili pre nedelju dana, mislim da je to dobar korak ka budućnosti i formiranju nove vlade čiji su deo sve nacionalnosti. Od sedam potpisnika imamo Srbe, Crnogorce, Bošnjake i Albance. Iz tog sporazuma četiri su Albanci. U ovom slučaju, Albancima se pruža mogućnost da imaju najmanje dva ministarstva i premijer će verovatno biti Albanac, što je veliko dostignuće - rekao je Harašani, a prenosi Euronjuz.

Pokret URA predvodi albanski političar Dritan Abazović, koji je trenutno potpredsednik Vlade Crne Gore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)