OGLASILA SE MITROPOLIJA CRNOGORSKO-PRIMORSKA: Gradićemo crkveni dom uz Saborni hram, a ne hotele sa pet zvezdica

V.K.

09. 12. 2021. u 18:42

POVODOM pisanja medija o navodnom zahtevu Mitropolije za saglasnost za idejno rešenje za građenje ”hotela, turističkog naselja sa četiri ili pet zvezdica i turističkog rizorta, trga, skvera, šetališta ili gradskog parka” dužni smo da ukratko obavestimo javnost o činjenicama u vezi sa tim zahtevom, stoji u saopštenju Mitropolije crnogorsko - primorske.

ОГЛАСИЛА СЕ МИТРОПОЛИЈА ЦРНОГОРСКО-ПРИМОРСКА: Градићемо црквени дом уз Саборни храм, а не хотеле са пет звездица

Peđa Ristić

- S obzirom da su u zahtevu koji je objavljen jasno naznačene katastarske parcele na kojima se planira gradnja, mediji su lako mogli da utvrde da se radi o prostoru oko Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici.

Dalje se u saopštenju naglašava da nije nikakva tajna da Mitropolija, još od osvećenja tog hrama 2013. godine, planira pored njega izgradnju crkvenog doma sa odgovarajućim sadržajima.

- Istina je da je Mitropolija u tu svrhu podnijela zahtev za saglasnost za idejno rešenje arghitektonskog projekta na obrascu 3 propisanom od strane nadležnog ministarstva u šta se svako može jednostavno uveriti na sajtu Vlade Crne Gore. Na tom obrascu su podeljene nadležnosti glavnog državnog, odnosno glavnog gradskog arhitekte, zavisno od veličine objekta i njihove namene i tekst obrasca nije u nadležnosti Mitropolije nego nadležnih organa.

- Dakle, svako ko gradi veliki objekat, u kakvu god svrhu da će da ga koristi, morao bi da zaokruži isti onaj izbor u kome se pominju hoteli i turistička naselja. Dakle, Mitropolija će, uz pomoć Božiju i vernoga naroda, graditi crkveni dom uz Saborni hram, a ne hotele sa četiri ili pet zvezdica - navodi se na kraju saopštenja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove