PROTEST TAKSISTA U PODGORICI: Traže razgovor s ministrima

Tanjug

07. 12. 2021. u 12:55

U PODGORICI su u toku protesti taksista u organizaciji Strukovnog sindikat taksista Crne Gore, čiji su članovi obišli Upravu prihoda i carina, Ministarstvo finansija i socijalnog staranja i vladu, pozivajući na nalaženje hitnih rešenja za izlaz iz, kako kažu, aktuelnog katastrofalnog stanja.

ПРОТЕСТ ТАКСИСТА У ПОДГОРИЦИ: Траже разговор с министрима

Foto: Printskrin/ TV Vijesti

Predsednik Strukovnog sindikata taksista Borislav Pavlović izjavio je da su protest organizovali iz više razloga, među kojima je glavni situacija u auto taksi prevozu u Crnoj Gori, i da traže da ih novi ministri prime na razgovor, prenosi Pobjeda.

- Želimo da pokažemo da nas ima, a kako ćemo dalje reagovati videćemo. Ne očekujemo da će nas primiti ministri, ako nisu za godinu, ne očekujemo ni da će danas - rekao je on novinarima pre početka protestne vožnje.

Pavlović je kao probleme naveo “nerad inspekcija i rapidni rast sive ekonomije, koja je uništila 2021. turističku sezonu, koja je trebalo da nam bude godina oporavka".

- Želimo da ukažemo na to da ima 1.500 preduzetnika koje nisu pitali u kakvim uslovima rade - kazao je on.

On je istakao da su do sada poslali više od 40 dopisa novim ministrima, te da do danas nije bilo odgovora i razgovora.

- Zato smo na ulici. Na protestu će učestvovati 50 vozila, zbog mera, kolege sa severa nismo opterećivali zbog celokupune situacije, ali imamo podršku - naglasio je Pavlović.

Dodao je i da je proces fiskalizacije problematičan iz više razloga.

- Prvi je što je Ministarstvo finansija i socijalnog staranja promenilo 1. juna pravilnik za fiskalizaciju taksi prevoza, čime je ona obesmišljena i ne funkcioniše zato što nisu obezbeđeni aparati koji treba da nas povežu sa kasom -  objasnio je Pavlović.

Prema njegovim rečima, problem postoji i sa licencama koje se, tvrdi, ne izdaju transparentno.

- To zavisi od toga ko ste, kako ste i čime se bavite. To je duži niz godina problem. Licence se izdaju netransparantno. Ona jeste jednaka za sve, ali je izdaju lokalne samouprave - zaključio je Pavlović.

Predstavnici taksista su svoje zahteve predali su Ministarstvu finansija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA KLOPKA: Ovako je policija nadmudrila huligane i pohapsila aktere velike tuče navijača pred večiti derbi (FOTO/VIDEO)