UNCG: Poslednjih godinu dana su posledica ignorantskog odnosa bivše vlasti prema napadima na novinare

V. K.

18. 08. 2021. u 21:07

Udruženje novinara Crne Gore osuđuje sve češće napade na naše kolege.

УНЦГ: Последњих годину дана су последица игнорантског односа бивше власти према нападима на новинаре

FOTO: Depositphotos

DPS je decenijama stvarao atmosferu progona svih koji ne misle kao oni, a posebno novinara. Poslednjih godinu dana su posledica ignorantskog odnosa bivše vlasti prema napadima na novinare, ali očigledno neko to neće da vidi.

UNCG već godinama upozorava na loše uslove rada novinara, ali sva ta upozorenja nailazila su na zid ćutnje. Tome je pogodovala i međusobna novinarska netrpeljivost i međusobno optuživanje za zloupotrebu novinarstva. Napadi na novinare nisu od juče i oni koji danas dižu galamu zbog poslednjih nasrtaja na novinare dugo godina su ćutali, posebno onda kada su napadane njihove kolege, ali koje nisu pristali da služe DPS-a, kao što su oni radili.

UNCG-u je jasno da je glavni uzrok loših uslova rada novinara bivši režim i da danas gledamo samo zadnje konsekvence njihovih medijskih nepočinstava. UNCG će uvek zaštititi svoje kolege, ali samo one koji su odnosom prema profesiji pokazali da jesu novinari. One druge prepuštamo njima samima, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)