IZ STEČAJA POD OBLAKE: U "Montenegro erlajnzu" optimisti za budućnost kompanije

V. K.

18. 08. 2021. u 07:39

NAD "Montenegro erlajnzom" se ne vodi politički već stečajni postupak i moj cilj je obnova kompanije na dobrobit stečajnih poverilaca, države i građana.

ИЗ СТЕЧАЈА ПОД ОБЛАКЕ: У Монтенегро ерлајнзу оптимисти за будућност компаније

Foto Arhiva Novosti

Mi ne ometamo rad nove državne kompanije "To Montenegro", već želimo da sa njima budemo partneri, kazao je Saša Zejak, stečjani upravnik "Montenegro erlajnza" ukazujući na ponude domaćih i stranih investitora za saradnju kroz kupovinu i zakup aviona.

- Ti pregovori su u toku i zasada su poslovna tajna. Učiniću sve da "Montenegro erlajnz" ponovo poleti. Cilj nam je da dobijemo sve licence koje je imala kompanija pre stečaja, kao i da budemo regionalna baza za održavanje "embraera" - poručio je Zejak.

Saša Zejak, Foto Arhiva Novosti

Po rečima Miljana Perovića, predstavnika kompanije, u njoj je trenutno radno angažovan 31 zaposleni, da ostvaruju prihode od izdavanja poslovnog prostora, špedicije i transfera putnika sa kojim pokrivaju troškove, a da će sada imati prihode i od održavanja vazduhoplova. Podsetio je da je "To Montenegro" poslalo ponudu za zakup poslovnog prostora u zgradi "Normala", za transfer putnika i održavanja aviona, ali da još čekaju odgovor. Sonja Nikezić, takođe predstavnik kompanije, saopštila je da su ih iz "To Montenegro" pre dve sedmice obavestili da su dobili licencu za održavanje aviona "part 145" i da im za to neće biti potrebne usluge drugih kompanija.

LICENCA

- Obnovom licenci za linijsko i bezbedno održavanje aviona tipa "foker 100" i "embraer 195" "Montenegro erlajnz" će sa timom licenciranih inženjera i mehaničara vratiti u funkciju svoje značajne kapacitete, a Crnoj Gori mogućnost baznog održavanja aviona  - kazala je Nikezićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a