PODGORICA NA AVGANISTAN GODIŠNJE TROŠILA PO DVA MILIONA EVRA Vučurović: Dešavanja u Kabulu su pokazala sav besmisao u razvoju Vojske Crne Gore

V.K.

16. 08. 2021. u 13:26

JOVAN Vučurović, poslanik Demokratskog fronta, izjavio je da je sav besmisao i bezidejnost u strateškom razvoju crnogorske Vojske u zadnjih 15 godina pokazao epilog dešavanja u Avganistanu.

ПОДГОРИЦА НА АВГАНИСТАН ГОДИШЊЕ ТРОШИЛА ПО ДВА МИЛИОНА ЕВРА Вучуровић: Дешавања у Кабулу су показала сав бесмисао у развоју Војске Црне Горе

Foto: V. Kadić

Ta država našla se u rukama talibana nakon sloma i bekstva predsednika Ašrafa Ganija u inostranstvo.

- Hvalospevi o tome da je Crna Gora imala ogromnu korist kroz afirmaciju svojih snaga I obuku 557 vojnika, koji su u period od više od deset godina učestvovali u mirovnim misijama ISAF i Odlučan korak, ovih dana doživeli su fijasko. Kako su pripadnici VCG obučili sebe i avganistanske snage bezbednosti, pokazali su talibani koji su osvojili čitav Avganistan za rekordno kratko vreme. A  Crna Gora kada sumira ovaj svoj godinama hvaljeni poduhvat, može samo da izvede saldo da za 10 godina učešća u ovoj besmislenoj misiji je trošila godišnje po dva miliona ili ukupno više od 20 miliona evra iz budžeta građana Crne Gore, naglasio je Vučurović, dodajući da se za taj novac moglo izgraditi mnogo bolnica i škola po Crnoj Gori.

- Sada posle "uspešno" obavljenog zadatka u Avganistanu, Veselin Veljović, Zoran Lazović, Predrag Bošković, Duško Marković I slični, pod dirigentskom palicom Mila Đukanovića, pokušavaju da mobilišu svoje poslušnike iz bezbednosnih snaga i izazovu nemire po Crnoj Gori najavljujući krvave obračune i sprečavanje svečanog čina ustoličenja mitropolita Joanikija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)