REAGOVANJE DEMOKRATSKOG FRONTA: Zbog podrške Katniću i nezakazivanja sednice Bečić zaslužuje da bude smenjen

V. K.

31. 07. 2021. u 14:27

- ZBOG podrške Katniću i nezakazivanja sjednice Aleksa Bečić zaslužuje da bude smenjen - poručio je poslanik Demokratskog fronta, Jovan Vučurović, a povodom toga što i pored potpisa 27 potpisnika, nije zakazana sednica za smenu Tužilačkog saveta Crne Gore.

РЕАГОВАЊЕ ДЕМОКРАТСКОГ ФРОНТА: Због подршке Катнићу и незаказивања седнице Бечић заслужује да буде смењен

Foto: V.K.

- Vrlo je prosto - onaj koji se protivi izglasavanju novog tužilačkog saveta, taj podržava kriminal, Mila Đukanovića i Milivoja Katnića. Ovde mislim i na političke strukture i na pojedine ambasadore koji su se proteklih dana otvoreno mešali u unutrašnje stvari Crne Gore i bili glasni u odbrani korumpiranog tužilaštva - poručili su iz DF i podsetili da je aktuelno tužilaštvo bilo prepoznato ne samo od njihove parije, no i od Demokrata i URE kao partijska institucija koja štiti režim Mila Đukanovića.

- Javnost treba da sudi o tome zašto se sprečavaju promene nakon kojih bi tek mogli da pričamo o tome da smo na putu slobode i demokratije.

Godinama smo se borili da se u CG promeni režim, i kada je došlo vreme njegove demontaže, pojave se političke strukture koje sprečavaju glavnu reformu - reformu u tužilaštvu, a kojima su puna usta bila priče o reformama - dodaje Vučurović.

Kaže i da ne zna koji je pravi motiv Demokrata da budu protiv svih onih koji žele da se izglasa novi Tužilački savet, ali ponavlja da se tim činom od smene štite Milivoj Katnić i svi oni zbog kojih je godinama u nazad tužilaštvo označavano kao partijska institucija pod direktonom kontrolom Milan Đukanovića.

- Da li neko u rukovodstvu Demokrata ima strah od Katnića i njegove fioke i da li je ucenjen, manje je bitno u poređenju sa štetom koja je napravljena, jer građani sigurno nisu očekivali da skoro godinu dana nakon izbora na čelna mesta u tužilaštvu i sudstvu imamo poznate sluge DPS. Uglavnom, razlozi koje Demokrate pominju kao motiv da ne glasaju su smešni i samo su izgovor, jer Bečiću nije valjao Nikola Bulatović, jedan od najboljih advokata u CG, a valja mu jedan Milivoje Katnić - kazao je Vučurović.

- Naravno, DF će znati da odgovori na ovu klasičnu opstrukciju za koju najveću odgovornost snosi prvenstveno Aleksa Bečić. Zbog kršenja poslovnika i nezakazivanja sednice skupštine, i pored potpisa 27 poslanika, kao i zbog toga što je sačuvao Milivoja Katnića na vrhu tužilaštva, Aleksa Bečić je zaslužio da bude smenjen - zaključio je poslanik DF.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić