NOVI SRAMAN NAPAD NA CETINJSKI MANASTIR: Huligani divljali ispred svetinje (VIDEO)

M.S.

17. 06. 2021. u 15:55

GRUPA huligana sa Cetinja od kojih su neki, nažalost i u sedmoj deceniji života, u četvrtak sa ponovo pokušali da izazovu incident pred dverima Cetinjskog manastira, ali su samo zahvljajući video materijalu svetu poslali ružnu sliku o sebi i nažalost o Prestonici Cetinje u kojoj živi znatno veći broj građana koji se stidi ponašanja ''zaštitnika grada''.

НОВИ СРАМАН НАПАД НА ЦЕТИЊСКИ МАНАСТИР: Хулигани дивљали испред светиње (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

-Uprava Cetnjiskog manastira ''zbog zlonamernih objava na društvenim mrežama i pojedinim internet portalima o navodnoj devastaciji u Cetinjskom manastiru i današnjeg neprimerenog ponašanja grupe građana Cetinja u Cetinjskom manastiru i pred njim'', obratila se javnosti sa pojašnjenjem:

 -Kao što je upućenoj javnosti poznato, u Cetinjskom manastiru je 80-tih godina prošlog veka, u saradnji sa Muzejima Cetinje i tadašnjom republičkom i opštinskom upravom, obavljena rekonstrukcija manastira u okviru koje je od velikog dela njegovog unutrašnjeg prostora ustrojen crkveni muzej – Riznica Cetinjskog manastira, radi prezentacije bogatog crkvenog kulturno-istorijskog nasleđa svim posetiocima našeg grada. Kao što je svakome razumnome jasno, za potrebe primanja većeg broja posetioca Cetinjskog manastira i Riznice, bilo je potrebno uraditi odgovarajuće mokre čvorove, što je tada, dakle, pre četrdesetak godina i urađeno. Taj prostor i dan-danas služi u iste svrhe. Poslednjih sedmica se vrši zamena pločica i unutrašnje vodovodne i kanalizacione infrastrukture tog prostora, koja je od višedecenijske upotrebe dotrajala i ne služi svojoj svrsi.

Nakon uređenja i popločavanja prostora oko Cetinjskog manastira pre petnaestak godina, koje je kompletno izvršeno u organizaciji državnih vlasti, došlo je do pogoršanja situacije, jer se desilo sleganje terena, što je u nastavku dovelo do oštećenja glavnih kanalizacionih vodova, piše Uprava Cetinjskog manastira, naglašavajući da su u svakom slučaju, činjenice sledeće: dva mokra čvora u suterenu Cetinjskog manastira su napravljena pre više od četrdeset godina, a danas se vrši njihova popravka, jer su dotrajali. Svaka priča mimo ove služi samo za nastavak anticrkvene hajke i predstavlja nameran pokušaj dizanja bespotrebnih tenzija i vještačkog izazivanja incidenata.

Lokalni mediji na Cetinju su obavestili javnost da je pred Cetinjskim manastirom došlo do protesta građana jer se u njemu prave toaleti zbog gostiju koji dolaze u manastir.


- Građani traže da se radovi obustave dok se nadležne institucije ne izjasne da li uopšte ti radovi mogu da se izvode i dok se ne objavi da li postoji dozvola. Navodno, dozvole za te radove nema i oni se izvode samoinicijativno.

 Intervenisala je i Komunalna policija a pred manastirom se obreo i predsednik Prestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan.


U video materijalu prezentovanom javnosti, u većem delu su obrisani tonovi, tako da se ne čuju vulgarnosti Cetinjana, ali, na snimku koji objavljujemo, vidljivo je njihovo nevaspitanje...

                   

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (4)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja