ALEKSA BEČIĆ: Rešenje nije u rušenju Vlade već u razgovoru

M.S.

17. 06. 2021. u 13:47

MI u prethodnih nekoliko meseci imamo eksploziju parlamentarne demokratije u Crnoj Gori i da ono što je nekada bilo nezamislivo danas je zamislivo jer je ovo slobodna i demokratska zemlja. Uvek pozivam na dijalog, ne smatram da je rešenje u konfrontacijama, u zakopavanjima u političke rovove, u teškim rečima i u svđama. Rešenje nije ni u rušenju Vlade, rešenje je u razgovoru, u dijalogu, jer ne može biti da je neko sto procentno u pravu.

АЛЕКСА БЕЧИЋ: Решење није у рушењу Владе већ у разговору

Foto Skupština CG

Ovo je danas kazao predsednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić, zamoljen da prokomentariše ocenu poslanika Miodraga Lekića (Demos), da je premijer Crne Gore  Zdravko Krivokapić "politički pajac i klovn" i da li Vlada ima još uvek njegovu podršku kao predsednika Skupštine i Demokratske Crne Gore.

Lekićeva partija je, inače deo koalicije ''Mir je naša nacija'', čiji je Bečić bio nosilac liste na paralemntarnim izborima od 30 avgusta prošle godine.

- Dijalog je put da se nađe rešenje i da se nađe sredina, jer status kvo nije rešenje. Rešenje je da se sagleda šta je problematično, a već imamo otvorena kadrovska pitanja unutar same Vlade i rešenje je u razgvoru, tako da ne podržavam isključivost sa bilo koje strane. Ne podržavam konfrontacije između Vlade i dela parlametnarne većine i ne podržavam nespremnost da se ne razgovara i da se ne vodi dijalog, kazao je Bečić, ističući d aje pobornik umerenog pristupa, predvodnik partije koja ni jednim potezom nije ucenjivala, uslovljavala Vladu niti bilo kog svog političkog partnera u parlmentarnoj većini za ovih devet meseci.  



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili