VLADIMIR LEPOSAVIĆ PORUČIO KRIVOKAPIĆU: Cenu plaćam samo ja, niko neće srušiti ovu vlast!

M. S.

17. 06. 2021. u 00:24

MINISTAR pravde, manjinskih i ljudskih prava Vladimir Leposavić, čiju smenu zbog izjave o Srebrenici zahteva premijer Zdravko Krivokapić, kazao je tokom skupštinske rasprava da cenu plaća samo on, a Vlada će opstati.

ВЛАДИМИР ЛЕПОСАВИЋ ПОРУЧИО КРИВОКАПИЋУ: Цену плаћам само ја, нико неће срушити ову власт!

Foto: Skupština Crne Gore

- Niko neće srušiti ovu vlast i ja sam srećan. Vinovnici ovog događaja iz 1995. godine nikad se neće vratiti na vlast – Game is over - poručio je Leposavić i dodao da bi njemu lično bilo lakše da od četvrtka kada će se glasati o zahtevu Krivokapića, ne bude u službi.

On je kazao da je, odgovarajući na pitanje DPS-a, počeo svoje izlaganje da "ne negira zločin u Srebrenici niti na to ima pravo" i da su mu pitanje postavili oni koji svom šefu ne smeju da ga postave.

- Nema etničkih sukoba koje sam ja navodno izazvao. To je medijska iluzija koja se kreira, to je mantra i iluzija u kojoj smo živeli godinama unazad i živimo i sada... Ovo pitanje je opasno zato što se postavlja Srbima, a kad Srbi postavljaju takva pitanja govori im se "nemojte se vraćate u 90-te“. Naše delovanje trebalo je da bude osuda postavljanja takvog pitanja - rekao je Leposavić. -Međunarodni ugled Crne Gore, ako je od njega što ostalo posle 30 godina kriminalne vlasti, počeo je da se obnavlja i neće ga ugroziti.

Ministar je istakao da je pisao glavnom tužiocu haškog suda Seržu Bramercu i u tom pismu je kritikovao Haški sud, kojeg je i Bramerc kritikovao.

- Bramerc je pristao da bude gost Ministarstva u skorije vreme, ugostiću ga ja ili neko drugi. Ne dolazi da pričamo o mojoj izjavi, nego o Bukovici, Kaluđerskom lazu, deportaciji izbjeglica, logoru u Morinju, vozu u Štrpcima - rekao je Leposavić, podsećajući na ratne zločine u Crnoj Gori koji du ostali bez sudskog epiloga.

Osvrćući se na rad njegovog resora istakao da su kritike u nekim trenucima više upućivane iz parlamentarne većine, kao i da je bio pod pritiskom.

- Gore od političkog streljanja i ubistva su montirana suđenja - kazao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024