NEBOJŠA MEDOJEVIĆ: Vlada švercera i finansijskih špekulanata je ogromni rizik i treba odmah da bude smenjena

Novosti online

17. 06. 2021. u 13:18

VLADA još nije bila ni izabrana u Skupštini, a, do tada anonimni građanin Milojko Spajić je, uz znanje i koordinaciju sa Krivokapićem, formirao grupu finanijskih i pravnih mešetara i špekulanata , sa kojima je “tajno , ali organizovano”, protivustavno i nezakonito, bez odluke Vlade i Skupštine, zadužio građane Crne Gore za 750 miliona evra - rekao je Nebojša Medojević.

НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: Влада шверцера и финансијских шпекуланата је огромни ризик и треба одмах да буде смењена

Foto: Printsrkin

Medojević je rekao da je već tada bilo jasno da će ovaj dvojac Krivokapić i Spajić biti ozbiljna pretnja po vitalne nacionalne interese i da su spremni da razore čitav sistem javnih finansija i ignorišu sva Ustavna, zakonska, institucionalna ograničenja i kontrolne mehanizme.

On dalje navodi da je uz pomoć savetnika iz bivše Demokratske stranke iz Beograda, poznatih kao “žuti lopovi” koji su uništili i tu stranku i opljačkali Srbiju do koske, a koji sada donose najvažnije državne odluke o javnim finansijama, upravljanjem javnim preduzećima, zaduženjima, prodaji državne imovine, ovaj dvojac je formirao međunarodnu kriminalnu organizaciju sa ciljem sticanja višemilionskih profita na štetu interesa Crne Gore.

- Najnovija akcija ove bande je pokušaj da se dug prema kineskoj EXIM banci za dionicu auto-puta, zameni za neki novi dug koji bi Vlada uzela, pod nepoznatim uslovima, od nepoznatih “kreditora” i bez odluke Skupštine.

- Dug prema kineskoj EXIM bankom je definisan Ugovorom o kreditu koji je usvojen u Skupštini i ne može se mijenjati nikako osim da Vlada ponovo ispregovara sa EXIM bankom i eventualnim novim kreditorima oko uslova ptenošenja kredita na treća lica. I taj Ugovor MORA ponovo biti prosleđen Parlamentu na usvajanje - rekao je Medojević.

- Kineska strana mora sa se složi, a to sigurno neće uraditi pod istim uslovima koje je definisala Ugovor sa Vladom Crne Gore. EXIM banka odlično obezbeđuje svoje interese i lako će naplatiti od Crne Gore potraživanja. Nije joj nužda da prodaje dobro obezbeđena potraživanja trećoj strani. Za očekivati je da kineska strana zatraži i neke dodatne beneficije od strane treće strane. Pogotovu , ako je to povezano sa uticajem EU na državne banke nekih zemalja članica koji se pominju da su mogući kupci kineskog duga Crne Gore.

U igri će biti i prodaja EPCG, Luke Bar i možda kompleski u Buljarici, Jazu, Velikoj plaži i sl.

- Ministar traži da Skupština na njega prenese svoja ovlašćenja i da on sa svojom ekipom ugovara uslove i da se o tome Skupstina više ne izjašnjava. Ovu Vladu treba što prie rušiti jer predstavlja opasnost po vitalne interese građana i države. Vlada švercera i finansijskih špekulanata je ogromni rizik i treba odmah da bude smenjena. Politički je neshvatljivo da se glasa zakon o budžetu u kojem su predložena protivustavna i protivzakonita rješenja koja otvaraju mOgućnost teškog oRganizovanog kriminala i visoke korupcije. Da imamo nazavisno i profesionalno patriotsko tužilaštvo, Spajić bi danas već bio u Spužu. - zaključio je Medojević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024