POSLE skoro dve godine bez tramvaja 2, 5 i 10, šinski saobraćaj bi kroz Dušanovu, Džordža Vašingtona, 27. marta i Kraljice Marije mogao da krene 22. februara. Prema rečima zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, probne vožnje bi trebalo da budu održane 19. februara.

Komentari (7)

veselnik

07.02.2021. 00:55

@Aleksandar - Nece, jer su podizvodjaci "zasticeni", pa ce "izvodjaci" dobiti sva potrebna produzenja rokova, naknadne radove i placene "viskove radova i nepredvidjene radove". Tenderi tome i sluze, da se dogovorom dodje do ugovora u okviru budzeta, a zatim dilovima opljacka grad i izmaltretiraju gradjani.

posmatrac iz daleka

06.02.2021. 09:37

Konacno. Te linije su ite kako potrebne. Narocito 5-ica, pa i dvojka. Konacno cemo moci sa unucima do zooloskog vrta, vrlo konforno i bez gubljenja vvrmena , zagadjivanja vazduha trazeci parking mesto oko Kalemegdana. Jedva cekamo otvaranje tih linija.

Aranđel

06.02.2021. 16:26

Svako ko je imao nesreću da prolazi tim nazovi bulevarima, je mogao da vidi da je radnika premalo ili nijedan. Čak i sada po lepom vremenu ima ih tek nekoliko na uređenju trotoara i destine stajališta gradskog prevoza.

Sandra

06.02.2021. 18:02

Mnogo se gradilo i renoviralo za protekle 4 godine u Beogradu, ali ni jedna rekonstrukcija nije završena na vreme. To što instalacije ispod površine nisu bile na mestima predviđenim nekim planom ne treba da bude razlog kašnjenja. Građani su svedoci da na nekim deonicama nije bilo radnika mesecima. Primer je nezavršena raskrsnica kod Džordža Vašingtona i Palmotićeve koja je raskopana 3 godine. Bolje da se sa rekonstrukcijama radi u etapama i ne na svim mestima istovremeno, jer se tako koči normalan saobraćaj. Koliko dugo ne radi tramvaj dvojka a i trojku i dvanasticu ko zna koliko ćemo čekati do Topčidera i Čukarice.

veselnik

07.02.2021. 00:32

Ugovor o izvodjenju radova je izmedju Investitora i Glavnog Izvodjaca. Za dinamiku i kvalitet nadlezan je Nadzorni organ, koga placa Investitor. Za sve (svoje) podizvodjace ODGOVORAN je Izvodjac, podizvodjaci nemaju nikakve veze sa Investitorom, tako da se izjava "postoje i subjektivni razlozi kašnjenja zbog čega će izvođači radova biti kažnjeni i neće više biti angažovani u Beogradu" ne moze odnositi na podizvodjace!