"DVOJKA" NA STAROJ TRASI: Kada bi mogao da se uspostavi tramvajski saobraćaj od Ruzveltove do Zoološkog vrta

S. B. M.

06. 02. 2021. u 06:47

POSLE skoro dve godine bez tramvaja 2, 5 i 10, šinski saobraćaj bi kroz Dušanovu, Džordža Vašingtona, 27. marta i Kraljice Marije mogao da krene 22. februara. Prema rečima zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, probne vožnje bi trebalo da budu održane 19. februara.

ДВОЈКА НА СТАРОЈ ТРАСИ: Када би могао да се успостави трамвајски саобраћај од Рузвелтове до Зоолошког врта

Novosti

- U Dušanovoj ulici izvode se završni radovi, a kasnilo se jer u tim ulicama 70 godina ništa nije rađeno. Te instalacije su stare i kad je ulica raskopana, zatečeno je potpuno drugačije stanje od onoga što je pisalo u projektima - rekao je Vesić i dodao da postoje i subjektivni razlozi kašnjenja zbog čega će izvođači radova biti kažnjeni i neće više biti angažovani u Beogradu.

Ipak, i ovi rokovi mogu da budu pomereni, ako majstori okasne. Potrebno je da se obezbedi prilaz stajalištima javnog prevoza, a to je osnovni preduslov da šinski saobraćaj profunkcioniše. Iz GSP pak kažu da ne veruju da će tramvaji proći ovuda pre 1. marta

Podsećamo, rekonstrukcija ovih ulica počela je juna 2019. godine, a za nju su bili zaduženi Colas rail i "Energoprojekt", ali su i oni angažovali podizvođače.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna