NOVE CEVI ZA STABILNE KUĆE: Počela rekonstrukcija ulica Dobanovačke, Dobrovoljačke i Novogradske u Zemunu

S. V.

04. 01. 2021. u 08:25

ZEMUNSKE ulice Dobanovačka, Dobrovoljačka i Novogradska od proleća će imati novu vodovodnu i kanalizacionu mrežu. Kako su saopštili nadležni iz zemunske opštine, u toku su radovi na izgradnji kanalizacije i vodovoda u Dobanovačkoj i Dobrovoljačkoj, posle čega sledi rekonstrukcija Novogradske sa hidrotehničkom infrastruktorom.

НОВЕ ЦЕВИ ЗА СТАБИЛНЕ КУЋЕ: Почела реконструкција улица Добановачке, Добровољачке и Новоградске у Земуну

Rekonstrukcija zemunskih ulica neophodna

Ovi radovi trebalo bi da spreče probleme kakvi su bili 2018. godine, kada se usled obilnih padavina zemljište natopilo i potkopalo nekoliko kuća u Novogradskoj. Zidovi su pukli, krovovi se urušili, a ljudi se iselili.

- U Dobanovačkoj i Dobrovoljačkoj ulici gradi se 348 metara kišne kanalizacije, dok će fekalna kanalizacija biti izgrađena u dužini od 440 metara - objašnjavaju iz Gradske opštine Zemun. - Takođe, vodovodna mreža se rekonstruiše u obe ulice u dužini od 373 metra, tako što će biti postavljene nove cevi većeg prečnika radi pouzdanog snabdevanja potrošača.

Novogradska ulica će biti rekonstruisana na delu od Dobanovačke do Cara Dušana u dužini od 227 metara, što obuhvata sanaciju kompletnog kolovoza i trotoara sa postavljanjem nove hidrotehničke infrastrukture.

Vodovodna mreža se rekonstruiše u dužini od 231 metra povećanjem prečnika cevi, dok će kišna kanalizacija biti izgrađena u dužini od 191 metra. Na delu od Ulice inženjera Atanackovića do Dobanovačke gradi se fekalana kanalizacija dužine 136 metara.

ZIDA SE NOVI VRTIĆ U NOVOGRADSKOJ

U NOVOGRADSKOJ je, pre dve godine, prvo počeo da tone vrtić "Pčelica Maja". Deca su odmah premeštena u obližnja obdaništa, a zgrada je srušena tokom prošle godine. Na mestu starog, uklonjenog objekta, sada se zida nova predškolska ustanova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

STARA NARODNA VEROVANJA: Evo zašto ne treba ubijati zmije