NEMA ODLUKE O KIĆENJU: Novogodišnja dekoracija pod znakom pitanja, i dalje nema signala iz gradske uprave

M. S.

14. 10. 2020. u 10:33

IAKO je prošle godine u ovo doba novogodišnja rasveta uveliko postavljana, ove je, zbog pandemije virusa korona, nema ni na vidiku.

НЕМА ОДЛУКЕ О КИЋЕЊУ: Новогодишња декорација под знаком питања, и даље нема сигнала из градске управе

Nije poznato hoće li prestonica biti ukrašena

Kako su potvrdili u nadležnom "Javnom osvetljenju" i Sekretarijatu za energetiku, zbog novonastalih oklonosti, još se čeka stav Grada. Još je neizvesno hoće li je biti.

Iako su prethodnih prazničnih sezona Beograđani negodovali što kačenje prazničnih svetiljki počinje još 1. oktobra, ovoga puta komentarišu kako je i dalje nema. Opravdanje za praznični duh u gradu tri meseca pre Nove godine nadležni su ranije pravdali dolaskom turista. Sada ih nema, a po svemu sudeći, neće ih ni biti.

Kako kažu u "Javnom osvetljenju", oni su spremni da krenu sa kićenjem prestonice kada dobiju zeleno svetlo od Grada.

- Još nemamo informaciju da li će postavljanje rasvete početi i kada - kaže za "Novosti" Aleksandar Cincar Poposki. - Poslednjim rebalansom, koji je usvojen na nedavnoj sednici, stoji kao plan, videćemo da li će nešto da se promeni. Za montažu nam treba 40 dana, tako da će svakako, ako bude postavljana, zasijati kasnije nego inače.

Da saznamo hoće li prestonica da šljašti uprkos sveukupnoj atmosferi zbog pandemije, pokušali smo i u Gradu, u Sekretarijatu za energetiku, ali i tamo smo dobili isti odgovor:

- Još čekamo da se donese odluka o tome, što bi trebalo da bude u narednih nekoliko dana - kratko je rekla Nina Jandrić, sekretarka za energetiku.

NOVA GODINA

BEOGRAD ne odustaje od proslave Nove godine na trgovima, bio je stav Grad početkom septembra. Kako će proslava izgledati, biće tek poznato, ali će dočeka sigurno biti jer je to, kako su rekli predstavnici Grada, brend. Kako će organizacija izgledati, zavisiće od epidemiološke situacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)