CARSTVO VODENIH ZMAJEVA: Izložba u Botaničkoj bašti "Jevremovac"

B.B.

10. 06. 2024. u 15:50

U Botaničkoj bašti "Jevremovac" će 11. juna biti otvorena izložba po nazivom "Dobrodošli u carstvo ugroženih vodenih zmajeva".

ЦАРСТВО ВОДЕНИХ ЗМАЈЕВА: Изложба у Ботаничкој башти Јевремовац

Foto P. Milošević

  Izložba, kao deo EU Horizont projekta "DANUBE4all", je osmišljena i prvi put izložena u Nacionalnom parku Donau-Auen u Austriji, nakon toga u Nemačkoj, zatim u Hrvatskoj u Kopačkom ritu, a sada je stigla u Beograd.

Osnovni cilj  je restauracija staništa podunavskog velikog mrmoljka (Triturus dobrogicus) u slivu Dunava. Organizacija DANUBEPARKS-a i EU Interreg Dunav transnacionalni program su tvorci izložbe koja posetiocima omogućava uvid u ekologiju, ponašanje i zaštitu ove ranjive

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SKANDAL NA KONFERENCIJI: Delegacija Srbije napustila sastanak, sramne provokacije hrvatskog predstavnika

SKANDAL NA KONFERENCIJI: Delegacija Srbije napustila sastanak, sramne provokacije hrvatskog predstavnika

DELEGACIJA Srbije i zamenik predsedavajućeg Zajedničke komisije za odbranu i bezbednost Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević napustili su danas godišnji sastanak predstavnika komisija za odbranu i bezbednost parlamenata Jugoistočne Evrope nakon što je poslanik hrvatskog Sabora, govoreći o Savetu Evrope, rekla da će Priština biti primljena u Savet Evrope što je bila direktna provokacija upućena delegaciji Srbije.

12. 06. 2024. u 16:13

Komentari (0)

8 DANA VEĆ OD 560€ ALL INCLUSIVE Otkrijte raj na plažama Marsa Matrouh: Egipatska oaza na obali Sredozemnog mora!