PODIĆI ĆE KVALITET OBRAZOVANJA U PANČEVU: Počela izgradnja Trening centra kod Mašinske škole

Š.Marović

04. 11. 2023. u 16:37

U KRUGU zgrade Mašinske škole u Pančevu juče je postavljen kamen temeljac za izgradnju modernog trening centra. Budući prostor imaće 1.900 kvadrata, a uređenje i nabavka opreme vredni su oko dva miliona evra.

ПОДИЋИ ЋЕ КВАЛИТЕТ ОБРАЗОВАЊА У ПАНЧЕВУ: Почела изградња Тренинг центра код Машинске школе

Privatna arhiva

Završetak radova očekuje se u novembru sledeće godine, kada će Mašinska škola proslaviti 80 godina rada. Postavljanju kamena temeljca prisustvovali su gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović, direktorka Kancelarije za dualno obrazovanje i NOKS Gabrijela Grujić i direktor Mašinske škole "Pančevo" Nenad Dojčinović.

- Trening centar je objekat koji će biti od velikog značaja za Pančevo i privredu grada - rekao je Stevanović. - Biće ovo jedan moderan objekat u kome će sva deca iz Pančeva, iz Južnog Banata, ali i čitave Srbije moći da stiču nova znanja, da se profilišu za svoj budući poziv, da budu potpuno kvalifikovani za pružanje adekvatnih odgovora na pitanja koje tržište pred njih postavlja i da osiguraju na taj način prosperitetnu budućnost. Još 2017. godine, kada je usvojen prvi Zakon o dualnom obrazovanju, smo u saradnji sa Mašinskom školom bili jedan od pionira u uspostavljanju tog sistema na teritoriji grada. Nastavićemo i ubuduće da ulažemo u obrazovanje, ali i da slušamo potrebe privrede.

Budući trening centar predstavljaće vid podrške kako formalnom tako i neformalnom obrazovanju i obezbediti savremene resurse u pogledu opreme i prostora.

- Uz veliku podršku predsednika i Vlade, Kancelarija za dualno obrazovanje kreće sa izgradnjom trening centra u Mašinskoj školi "Pančevo" - kaže Grujićeva. - Centar će se prostirati na oko 1.900 kvadrata, sastojaće se od 16 savremenih radionica, učionica i amfiteatra, a biće opremljen najsavremenijom opremom u vrednosti od više od 600.000 evra, nabavljenom u podršku Regionalnog čelendž fonda.

Izuzetni uslovi

NENAD Dojčinović, direktor Mašinske škole "Pančevo" naglasio je benefite koje će škola dobiti kada Trening centar bude završen, što se očekuje sledećeg novembra.

- Deca će pre svega učiti i boraviti u savremenom i bezbednom prostoru i raditi na najsavremenijoj mogućoj opremi. Model 4.0 je u pitanju, gde će svoja praktična znanja i veštine koja budu stekli u Trening centru moći da primene i u industriji. Na taj način odgovaramo u potpunosti potrebama industrije Pančeva i Južnog Banata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)