MAŠINE NA JULINOM BRDU: Na teritoriji opštine Čukarica teku radovi na sanaciji ulica koji će potrajati mesec dana

T.N.

27. 03. 2023. u 11:59

NA JULINOM brdu u opštini Čukarica počeli su radovi na sanaciji ulica i trajaće mesec dana.

МАШИНЕ НА ЈУЛИНОМ БРДУ: На територији општине Чукарица теку радови на санацији улица који ће потрајати месец дана

GO Čukarica

Predviđena je obnova Ulice poručnika Spasića i Mašere, na potezu od raskrsnice sa Vodovodskom ulicom i oko solitera na Julinom brdu, u ukupnoj dužini od oko kilometar.

Radovima će biti obuhvaćeno skidanje starog, dotrajalog asfalta, popravka šahtova, slivnika i šibera, kao i kolovozne konstrukcije na mestima gde je potrebno, nakon čega je predviđeno da se stavi novi sloj asfalta.

- Potez oko solitera u Ulici poručnika Spasića i Mašere dugo godina nije saniran, te smo uređenje ove saobraćajnice stavili na listu prioriteta - rekao je za Tanjug predsednik GO Čukarica Srđan Kolarić. - Vrednost ovih radova iznosi oko 28 miliona dinara, investitor je JP "Putevi Beograda", a izvođač radova je JKP "Beograd put". Na predlog sugrađana, Gradska opština Čukarica, na Julinom brdu u narednom periodu otpočeće radove na sanaciji Velikog stepeništa koje povezuje ovu i Ulicu Marine Veličković.

Majstori rade i u naselju Ostružnica, gde se uređuje Ulica Vuka Karadžića, a ekipe JKP "Beograd put" sprovode sanaciju kolovoza i proširenje ulice. - Trenutno se izvode i radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u ulicama Prvog maja i Sedmog jula, u naselju Velika Moštanica u dužini od oko 1.500 metara, kao i u Ulici Ilije Milićevića u Rušnju - ističe Kolarić.

PLANOVI

U NAREDNOM periodu biće planirani radovi na potezu od Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje do Hale sportova u Žarkovu, na Lazarevačkom drumu i u Ulici 7. jula u Ostružnici gde se osvetljavaju prolaz i pešačka staza.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić