POVEĆANA BROJNOST KOMARACA U BEOGRADU: Nastavlja se akcija suzbijanja odraslih jedinki, upozorenje za pčelare

Novosti online

15. 06. 2022. u 09:09

EKIPE Sektora ekologije i unapređenja životne sredine JKP "Gradska čistoća" nastaviće danas akcije suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji Beograda.

ПОВЕЋАНА БРОЈНОСТ КОМАРАЦА У БЕОГРАДУ: Наставља се акција сузбијања одраслих јединки, упозорење за пчеларе

Foto I. Marinković

U terminu od 19.30 sati do ponoći ekipe tog preduzeća vršiće suzbijanje komaraca uređajima sa zemlje na lokalitetima Hajd park, Topčider, Košutnjak, Novo groblje, Zvezdarska šuma, Centralno groblje, Šumice, Banjička šuma, Sremačka šuma, groblje Orlovača.

Takođe, akcije suzbijanja komaraca vršiće se i na lokalitetima Rucka, Pećani, Ostružnička šuma, Čukarička padina, Banovo brdo, Julino brdo, Bele vode, Rupčine, Repište, Cerak, Cerak vinogradi, Železnik i Sremčica.

U saopštenju "Gradske čistoće" se ističe da je preparat koji se koristi za tretman termalnog zamagljivanja odraslih formi komaraca sa zemlje registrovan od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda što, dodaje se, znači da građani nisu u opasnosti zbog upotrebe preparata i da nema razloga za strah.

Na sugrađane se apeluje da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija.

Podseća se da sugrađani svakog radnog dana od sedam do 15 sati mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo komaraca pozivom na besplatan broj telefona 0800-000807 ili putem elektronske pošte na adresu ekologija@gradskacistoca.rs.

BONUS VIDEO:

OBILNE PADAVINE U KRALjEVU: Nivo Ibra u porastu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SAOBRAĆAJKA U BULEVARU KRALJA ALEKSANDRA: Automobilom se zakucao u stanicu, pa pobegao (FOTO)