RADNA TERAPIJA UZ POMOĆ JAPANACA: U planu izgradnja fabrike za reciklažu i ručnu proizvodnju papira na Zvezdari

J. D

14. 05. 2022. u 06:47

NA TERITORIJI opštine Zvezdara planirana je izgradnja fabrike za reciklažu i ručnu proizvodnju papira koja bi zapošljavala 30 osoba sa invaliditetom, rečeno je na sastanku Vladana Jeremića, prvog čoveka opštine i predstavnika Udruženja za podršku dece ometene u razvoju "Naša kuća".

РАДНА ТЕРАПИЈА УЗ ПОМОЋ ЈАПАНАЦА: У плану изградња фабрике за рециклажу и ручну производњу папира на Звездари

Foto M. Anđela

Ova asocijacija od 2019. godine zajedno sa japanskom Agencijom za međunarodnu saradnju i organizacijom za podršku osoba sa invaliditetom iz japanskog grada Ikoma realizuje projekat ručne proizvodnje papira od upotrebljene ambalaže, odnosno praznih paklica cigareta.

Projekat će finansijski podržati partneri iz Japana, dok će Opština pomoći u pribavljanju dokumentacije i pronalaženju adekvatnog prostora za fabriku kao i u izgradnji nedostajuće infrastrukture.

Prema rečima predsednice Udruženja "Naša kuća" Anice Spasov, korist od otvaranja ovakve fabrike bila bi višestruka pre svega za korisnike, koji bi imali priliku da zarađuju kroz radnu terapiju usklađenu sa njihovim mogućnostima i zdravstvenim stanjem.

"NAŠA KUĆA"

UDRUŽENjE "Naša kuća" je osnovano na inicijativu roditelja dece sa smetnjama u razvoju. Rade na obezbeđivanju uslova za kvalitetan i svrsishodan život ometenih u razvoju kroz njihovo uključivanje u sve tokove života.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024