MOGUĆE PROŠIRENJE DOMA U SREMČICI: Pred građanima uvid u Nacrt izmena i dopuna PDR za čukaričko naselje

G. N.

17. 01. 2022. u 06:47

SEKRETARIJAT za urbanizam i građevinske poslove oglasio je na javni uvid od danas Nacrt izmena i dopuna plana detaljne regulacije naselja Sremčica, za deo blokova 186 i 187. Između ostalog, ovim će se redefinisati granica kompleksa Ustanove za decu i mlade "Sremčica", te će potencijalno biti moguće njeno proširenje. Zainteresovani sugrađani imaće priliku za uvid sve do 18. februara u zgradi Gradske uprave.

МОГУЋЕ ПРОШИРЕЊЕ ДОМА У СРЕМЧИЦИ: Пред грађанима увид у Нацрт измена и допуна ПДР за чукаричко насеље

Dom u Sremčici / Foto Z. Jovanović

Prema navodima iz dokumentacije, površina obuhvaćena Planom iznosi oko 21,94 hektara. Predmetna lokacija namenjena je za objekte i komplekse javnih službi, kao i za porodično stanovanje u formiranim blokovima u perifernoj zoni grada. Takođe, predviđeni su i komercijalni sadržaji.

- Cilj izmena i dopuna PDR naselja Sremčica je preispitivanje planiranih rešenja, redefinisanje granica kompleksa Ustanove za decu i mlade "Sremčica", njegovo proširenje u skladu sa programom razvoja te specijalizovane ustanove i definisanje pravila uređenja i građenja u skladu sa planskim osnovom - stoji u tekstu Plana. - Od značaja su Beogradska ulica, Moštanička, Ulica specijalne škole, koja jednim delom prolazi kroz predmetno područje, a jednim ga tangira.

Beogradska ulica predstavlja okosnicu naselja, odnosno glavnu ulicu, koja prolazi kroz celu Sremčicu. Preko ove saobraćajnice se ostvaruje veza preko Železnika i Žarkova sa centralnim gradskim područjem Beograda. S južne strane, predmetno područje je povezano sa Ibarskom magistralom. Prema podacima iz dokumentacije, predviđeno je zadržavanje postojećih trasa autobuskih linija javnog gradskog prevoza.

Kako je saopštio nadležni sekretarijat, javna sednica Komisije za planove održaće se 3. marta. Tada će sva prisutna fizička i pravna lica koja su podnela primedbe u vezi sa Nacrtom plana u pisanom obliku imati priliku da obrazlože svoja zapažanja.

JAVNI UVIDI

TAKOĐE do 18. februara, pred građanima je i uvid u Nacrt plana detaljne regulacije za stambeni kompleks uz Crnotravsku ulicu, na Gradskoj opštini Savski venac. Javna sednica zakazana je za 3. mart. Kako je saopštio Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove, do kraja ovog meseca, počev od danas, javnost ima uvid i u Nacrt izmena i dopuna PDR naselja Krnjača.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna