NAJSKUPLJI KVADRAT JE NA SAVSKOM VENCU: Podaci Gradskog sekretarijata za upravu o površini i cenama novogradnje

J. D.

14. 10. 2021. u 07:52

NAJSKUPLjI stan u prvom kvartalu ove godine u Beogradu prodat je na teritoriji opštine Savski venac, gde je budući vlasnik za kvadrat izdvojio 373.000 dinara.

НАЈСКУПЉИ КВАДРАТ ЈЕ НА САВСКОМ ВЕНЦУ: Подаци Градског секретаријата за управу о површини и ценама новоградње

Foto D. Milovanović

Dok je najmanja prosečna cena od 92.000 po kvadratu zabeležena u Mladenovcu. Stan na Savskom vencu od 72 kvadrata, što je ujedno i bila najveća prodata kvadratura za prva tri meseca, plaćen je 26 miliona dinara.

Najmanja kvadratura prodata je na terititoriji opštine Palilula gde je kvadrat plaćen 180.000, a ukupna površina stana bila je 49 kvadrata. Na Starom gradu prosečna cena kvadrata bila je oko 300.000, na Vračaru 260.000, Voždovcu 220.000, a na Novom Beogradu 270.000 dinara.

- Prosečna površina prodatih stanova u novogradnji iznosila je 59 kvadrata, dok je prosečna cena iznosila 252.816 dinara po kvadratu - objašnjavaju nadležni iz Sekretarijata za upravu, sektor građevinarstva. - Podaci se preuzimaju iz administrativnog izvora podataka registra cena nepokretnosti koji vodi Republički geodetski zavod, a analizom su obuhvaćeni kupoprodajni ugovori za novoizgrađene stanove u gradskim naseljima.

Osim u Mladenovcu, povoljnije cene kvadrata bile su i u ostalim rubnim opštinama. Prosečna cena kvadrata u Obrenovcu kretala se oko 110.000 dinara, a uglavnom su se prodavali stanovi do 60 kvadrata. U Lazarevcu je bilo potrebno izdvojiti oko 105.000 dinara, a stanovnici ovog dela grada uglavnom su se odlučivali da pazare stanove površine oko 50 kvadrata. Takođe, statistika nije obuhvatila teritorije opštine Grocka, Surčin, Sopot i Barajevo jer u ovim opštinama nije registrovana kupoprodaja najmanje tri novoizgrađena stana.

NAJSKUPLjA KUĆA 5 MILIONA EVRA

PREMA podacima Republičkog geodetskog zavoda, u prvoj polovini ove godine najskuplja kuća u Srbiji prodata je za pet miliona evra i nalazi se na teritoriji opštine Savski venac. Takođe, prema istim podacima najskuplje garažno mesto plaćeno je čak 40.000 evra na Čukarici.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju