Sezona u Lukovskoj i u Kuršumlijskoj banji: Planinka gradi uprkos pandemiji

D. ZEČEVIĆ

ponedeljak, 06. 07. 2020. u 12:30

Сезона у Луковској и у Куршумлијској бањи: Планинка гради упркос пандемији

Prolom banja je već perjanica srpskog turizma Foto M. Labudović

Slobodnih mesta nema do novembra
VANREDNO stanje, proglašeno zbog pandemije još aktuelnog virusa, kuršumlijsko preduzeće "Planinka" je iskoristilo za pripreme nastupajuće sezone, pa su otvoreni kapaciteti u Prolom i Lukovskoj banji. I ne samo da je sve već prepuno već slobodnih mesta nema do novembra.

- Kompletni kapaciteti su rezervisani, pa smo s pravom prva turistička destinacija u Srbiji po broju prijava za korišćenje državnih vaučera - kaže direktor "Planinke" Radovan Raičević, naglašavajući i to da svi njihovi objekti rade uz maksimalno poštovanje svih mera koje je propisala Vlada.

Uporedo se, međutim, realizuju i ambiciozni razvojni planovi, pa tako već "niče" treći hotel u Lukovskoj banji, koji će do kraja godine imati 200 ležajeva i koštaće oko osam miliona evra.

Aktuelne su još rekonstrukcija i dogradnja objekta "Žubor" u Kuršumlijskoj banji, koji bi trebalo da raspolaže sa čak 300 kreveta i bude spreman za početak naredne turističke sezone.

- Ovaj posao će koštati gotovo 12 miliona evra, ali se nadamo da će to omogućiti da aktiviramo i olimpijski bazen u ovom mestu. Inače, pored već angažovanih radnika u Lukovskoj banji, otvaranje novog hotela će zaposliti novih 70 ljudi, dok će taj broj u Kuršumlijskoj banji premašiti stotinu - zaključuje Raičević.


VODA

PANDEMIJA nije omela pakovanje čuvene "prolom vode", koja se odnedavno - pored tržišta SAD, Australije i Evrope - plasira još u Kinu i Japan. Inače, godišnje se proizvede i napuni gotovo 50 miliona boca.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije