Zašto Bugari vikendom okupiraju Srbiju? Kada dođu počiste štandove i napune budžet (VIDEO)

A. Mikata

četvrtak, 31. 10. 2019. u 22:28

Зашто Бугари викендом окупирају Србију? Када дођу почисте штандове и напуне буџет (ВИДЕО)
Bugarski turisti dolaze u Srbiju porodično, u većem društvu, ali i sve više mladih bira našu zemlju
SAMO jedna turistička manifestacija, Dimitrovgradska šušenica, ovom gradu donese prihod od 100.000 evra, što je petina gradskog budžeta, pa je to razlog zašto su se sa zadovoljstvom odazvali pozivu Turističke organizacije Beograda da zajednički nastupaju u Sofiji.

Pročitajte još: Dolaze avionom, biraju četiri zvezdice i vode partnerke: Šta stranci misle o Beogradu?

Uz Beograd i Dimitrovgrad se bugarskoj prestonici predstavio i Leskovac koji od čuvene Roštiljijade zaradi pola miliona evra. Bugarski turisti su u prvih devet meseci ostvarili 103.708 noćenja, najviše u Beogradu.

- Spremni smo za dolazak Bugara koji su uvek među deset najbrojnijih gostiju u prestonici - rekao je bugarskim troperaterima Slobodan Unković, zamenik direktora TOB-a.- Javno prikazivanje novog promotivnog filma je prošlo odlično.

Pročitajte još: Premijera filma o Beogradu u Sofiji: Bugarski turisti vole srpsku prestonicu i lepo troše

Pored Beograda, Bugari vole i srpske banje, ali i mesta koje organizuju manifestacije. Bugarski turisti dolaze u Srbiju porodično, u većem društvu, ali i sve više mladih bira Srbiju zbog provoda. Kod nas slave sve praznike, od novogodišnjih i Osmog marta i Prvog maja, do jesenjih.

- Bugarski turisti dolaze kod nas ne samo za Roštiljijadu, nego i karneval, sve praznike i vikende - kaže Nebojša Kocić, direktor TO Leskovac.- Novogodišnji doček su zakupili još prošle godine kada su odlazili zadovoljni. Nadamo se brzom otvaranju hotela "Beograd", jer ćemo povećati broj ležajeva i zadržati ih što duže. Odlično troše, jedu isključivo u restoranima, jer vole našu kuhinju.Dolaze preko agencija, ali najviše ih "upali" auto i krene u Srbiju. Dolaze ne samo iz Sofije, već i iz Pernika, Blagoevgrada, Dragomana... Bugarskim turoperatorima se na promociji u Sofiji posebno dopao nastup Vasila Andrejeva, direktora TO Dimitrovgrad.

- Šušenicu organizujemo 16. i 17. novembra i spremio sam čitav govor na bugarskom - kaže Andrejev.- Kada dođu "počiste" sve štandove sa mesom, a to nama mnogo znači, jer smo uspeli da nateramo ljude da ponovo gaje svinje. Samo ta manifestacija za jedan dan donese Dimitrovgradu 100.000 evra, što je petina našeg budžeta!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Srba

04.12.2019. 00:34

I dalje su oni beda za nas samo sto je nama lepse da pljujemo na svoje nego da hvalimo.