Premijera filma o Beogradu u Sofiji: Bugarski turisti vole srpsku prestonicu i lepo troše

A. MIKATA

29. 10. 2019. u 14:51

Премијера филма о Београду у Софији: Бугарски туристи воле српску престоницу и лепо троше

Foto: A. Mikata

Turistička organizacija Beograda odlučila da novi promotivni film o srpskoj prestonici premijerno prikaže u glavnom gradu Bugarske

BEOGRAD svake godine poseti 25.000 turista iz Sofije koji dnevno, u proseku, troše po 89,3 evra, pa ne čudi što je Turistička organizacija Beograda odlučila da novi promotivni film o srpskoj prestonici premijerno prikaže u glavnom gradu Bugarske.

Bugarski turoperateri imali su prilike da sa beogradskim hotelijerima sklope nove ugovore i obezbede dodatna mesta za predstojeće praznike.

- Već smo prodali pet autobusa za doček Nove godine u Beogradu - kaže Bajko Bajlov, vlasnik najveće agencije "Bohemija". - Dve decenije prodajem Beograd i interesovanje ni malo ne jenjava, pa godišnje imam po 50 grupa. Jedine žalbe dobijamo na beogradske taksiste koji umeju da za kratku vožnju našim turistima naplate po 4.000 dinara.


Bajko Bajlov, vlasnik agencije "Bohemija"


Aranžmani za Beograd koštaju od 120 do 200 evra, a bugarski turisti vole da spavaju u hotelima sa četiri zvezdice. U vanpansionu dnevno potroše oko 90 evra, jer vole provod u kafanama.

- Muzeji su otvoreni, trgovi rekonstruisani i Beograd je spreman za bugarske goste - ističe Slobodan Unković uz Turističke organizacije Beograda. - Bugarski gosti su nam veoma važni, jer su naše prve komšije. Zato smo i odlučili da prvo javno prikazivanje filma o Beogradu bude u Sofiji.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Zeljac

31.10.2019. 11:34

Zao mi je sto smo s Bugarima imali sukobe u proslosti. Mislim da su nam od svih komsija mentalitetom najblizi. Nadam se dobrim odnosima u buducnosti, ipak smo pripadnici istog naroda i steta bi bilo da se ne pomazemo.