Dolaze avionom, biraju četiri zvezdice i vode partnerke: Šta stranci misle o Beogradu?

A. Mikata

30. 10. 2019. u 08:23

Долазе авионом, бирају четири звездице и воде партнерке: Шта странци мисле о Београду?
Preliminarni podaci istraživanja. Turisti Beogradu dali jaku "četvorku"
PROSEČAN turista u Beograd stiže avionom, u pratnji partnerke, ostane 3,6 noćenja u hotelu sa četiri zvezdice i srpsku prestonicu će preporučiti svima koji ga pitaju kako se proveo.

Ovo su, ukratko, preliminarni podaci udruženja HORES koje tradicionalno obavlja među stranim turistima tokom špica sezone.

- Najviše nas raduje podatak da su svim uslugama dali ocenu veću od četiri - kaže Georgi Genov, direktor udruženja hotelijera i restoratera Srbije. - Odlično je i što su nam turisti najbolja reklama jer bi više od 85 odsto svima preporučio Beograd. Ipak, ovo je preliminarni istraživanje i još nismo obradili sve podatke.

Dakle, beogradski turista je u 57 odsto slučajeva zaposlen, 17 odsto su penzioneri i 13 odsto studenti.

Pročitajte još - Sve više turista posećuje Beograd

Sa partnerkom dolazi 42 odsto, a 25 odsto sa porodicom. Zanimljivo je da je njih 72 odsto prvi put u Beogradu, 8,5 odsto drugi, a čak 19 odsto treći put!

Njih 55 odsto je informacije o Beogradu prikupilo sa interneta, a 54 odsto je tako i rezervisalo sneštaj. Njih 54 odsto je spavalo u hotelu, a 55 odsto je biralo četiri zvezdice. Za privatni smeštaj se odlučilo 30 odsto.

- Zabava je privukla neverovatnim 77 odsto, a samo 14 odsto je došlo zbog posla - ističe Genov. - Odličan podatak je i da je 53 odsto turista "sleteo", a 26 odsto stiglo kolima i 12,5 autobusom.

KINEZI SU NAJZADOVOLjNIJI

NAJZADOVOLjNIJI gosti su Kinezi, jer nemaju ama baš nikakve zamerke!

- Posebno nas je oduševilo što im se dopada i srpska hrana, jer smo mnogo brinuli da li su im porcije velike, a mesa mnogo - zaključuje Genov.

Geoegi Genov, direktor HORESaPratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)