U prepunoj sali Glasa Crkve u Šapcu, održana je večeras promocija knjige "Ja, pink panter", koja predstavlja potresnu ispovest autorke Olivere Ćirković.


Nezapamćeno veče - svako od prisutnih izgovarao je izlazeći iz sale sa očima punih suza. Atmosfera kao u romanima Dostojevskog.


Drama jednog života od donjeg pakla do uzleta u život Crkve Hristove. Autorka, bivša uspešna košarkašica i reprezentativka Jugoslavije u životnom posrnuću na putevima poroka i kriminala, završila je u najčuvanijem grčkom zatvoru iz koga je uspela da pobegne. Jedina u istoriji ovog najčuvanijeg "mrtvog doma".


Olivera Ćirković "rašnirala" je dušu i govorila gorku i potresnu ispovest svoga života.


To je bila čudesna ispovest pred najstarijim episkopom Srpske Crkve vladikom Lavrentijem, pred kojim je stajala na dva metra i pred svojim duhovnikom arhimandritom Stefanom iz Velike Remete.


Scena kao u ranoj crkvi apostolskog blagodatnog perioda kada je praktikovana javna ispovest. Pred očima prisutnih odvijala se scena iz Jevanđelja - žene grešnice koja je u domu Simona fariseja suzama prala noge Hristu i brisala kosom svojom.


Posebnu harizmu celoj večeri davala je činjenica da je ova promocija pala u nedelji bludnog sina. Hristova priča o pokajanju i praštanju, koja predstavlja biografiju svakog čoveka.Moderator i voditelj tribine bila je popularna TV voditeljka Marina Rajević Savić, autorka popularne emisije "Dok anđeli spavaju".


Urednik Glasa Crkve, đakon Ljubomir Ranković u svojoj naglasio je da je srpski narod u ovim danima najveći vaseljenski svedok Pravoslavlja, o čemu svedoči ovo veče i istorijski događaji u Crnoj Gori koje prate nadrealne scene na trgovima, ulicama i putevima i bespućima Srpske Sparte - Svete Gore Crnogorske.


Na kraju, spontano se otela iz duše i srca sedog starca Vladike Lavrentija reč u kojoj nije bilo posrtanja: Živeće ovaj narod!