NIJE tačno da sam mu zabranio da hrani stoku jer nemam takva ovlašćenja, a popis pokretne imovine je obavljen shodno odluci nadležnog suda - odgovara javni izvršitelj Miljan Trajković na optužbe Aleksinčanina Ranka Filipovića, koji tvrdi da mu je 5. decembra, posle popisa stoke, zabranjeno da je otuđuje, te da joj prilazi i da je hrani.

Filipović je posle nekoliko dana primetio da životinje lipsavaju od glasi, pa je prekršio naređenje i nahranio stoku koja je još na njegovom imanju.

- Izvršnom dužniku neće biti plaćeno čuvanje i hranjenje, jer su životinje još u njegovom vlasništvu - tvrdi Trajković. - Popis ne znači gubitak svojine izvršnog dužnika koji obavezu može da izmiri sve do održavanje prve javne prodaje. Inače, popisani su traktorska prikolica, mešalica za beton sa elektromotorom, jedna krava, tri svinje, po pet prasića i ovaca, te tri koze.


PROČITAJTE JOŠ - Umiru od gladi: Na imanju Ranka Filipovića kod Aleksinca lipsava stoka koju su popisali izvršitelji (UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE)


Za razliku od prikolice i mešalice koje su pokupili, asistenti izvršitelja su stoku ostavili kod Filipovića.

- Trajković nije bio prisutan, pa ne zna šta su mi zapovedili ljudi koji su po njegovom ovlašćenju upali na moje imanje. O tome da govorim istinu mogu da svedoče moja punoletna deca Milisav i Dragana, te zet Miloš Cvetković, kojima su pretili upotrebom biber-spreja kada su hteli da snime odnošenje prikolice i mešalice. Hteli su da odvedu i životinje, pa su se predomislili, a ja sam očajan jer nemam način da prikupim 350.000 dinara. Uostalom, neka i robijam zbog duga, samo da mi nedužne životinje ne skapavaju od gladi - zaključuje Ranko Filipović.


SPOR SA KOMŠIJOM

FILIPOVIĆEV dug su, zapravo, sudski i advokatski troškovi po izgubljenom sporu zbog uvrede časti sa komšijom Mlađanom Dimitrijevićem. Inače, u toku su još četiri postupka sprovođenja izvršenja, takođe na osnovu rešenja Osnovnog suda u Aleksincu.