Novi Sad: Zajedničkim radom do bulevara

Z. Grumić

06. 07. 2019. u 21:15

Нови Сад: Заједничким радом до булевара

Miloš Vučević, Zorana Mihajlović i Igor Mirović Sentandrejski bulevar / Foto Tanjug

U novoizgrađenu saobraćajnicu u Novom Sadu uloženo oko 702 miliona dinara

NOVOIZGRAĐENA saobraćajnica bulevarskog tipa na Sentandrejskom putu u Novom Sadu, u čiju su izgradnju Republika, Pokrajina i Grad zajednički uložili više od 702 miliona dinara, otvorena je danas u prisustvu mnogobrojnih građana.

Deonicu novog bulevara od kružne raskrsnice preko Kanala DTD do Velebitske ulice na Klisi, dugu 1.380 metara, obišli su potpredsednica Vlade Srbije i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, gradonačelnik Miloš Vučević i Zoran Drobnjak, direktor JP "Putevi Srbije".

- Radimo zajedno i to je dobitna kombinacija. Prelep je Novi Sad sa ovakvim bulevarom, a biće još lepši nakon njegovog ozelenjavanja, za koje je obezbeđen 21 milion dinara - istakla je Mihajlovićeva naglasivši da u Srbiji danas ima oko 40.000 aktivnih gradilišta, dok ih je pre pet godina bilo 2.000.

PROČITAJTE I: PAPRENE KAZNE U NOVOM SADU: Ko baci smeće van kante platiće 25.000

Po uzoru na taj zajednički projekat, kako je istakao Mirović, u Novom Sadu će uskoro biti realizovani i drugi zajednički poslovi.

- U septembru će biti otvorena nova moderna centralna kuhinja za predškolsku ustanovu, u oktobru će u funkciju biti pušten jedan deo Naučno-tehnološkog parka, dok će u novembru biti završena zgrada RT Vojvodine - kazao je Mirović i za kraj godine najavio početak izgradnje novih blokova KC Vojvodine.


Gradonačelnik Vučević je istakao da će veoma brzo biti nastavljena izgradnja deonice bulevara od Velebitske ulice do Zmajevačkog puta, po okončanju procedure oko imovinsko-pravnih odnosa.

INVESTITORI

VREDNOST radova iznosi tačno 702 miliona i 237.882 dinara. Grad Novi Sad i AP Vojvodina učestvovali su sa po 35 odsto, a 30 odsto radova finansiralo je JP "Putevi Srbije".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije