IZNENADNA smrt mladog fudbalera Stefana Todorovića (19), koji je preminuo 17. februara ove godine na prijateljskoj utakmici u Ćićevcu, nastupila je usled akutnog zapaljenja zidova krvnih sudova, pokazali su rezultati obdukcije u Zavodu za sudsku medicinu u Nišu. Naprasni odlazak talentovanog fudbalera, koji je tek trebalo da zaigra za FK Juhor iz Obreža kod Varvarina, pogodio je ceo temnićki kraj, sportiste i brojne prijatelje.

Pročitajte još: TRAGEDIJA NA UTAKMICI U ĆIĆEVCU: Preminuo mladi fudbaler!

- Na osnovu obdukcionoh zapisnika, utvrđeno je da je kod pokojnog Stefana Todorovića smrt prirodna i nastupila je neposredno usled akutnog zapaljenja zidova krvnih sudova sa posledičnim krvarenjem u plućnom krilu, koje je dovelo do prestanka disanja i srčanog rada - predočava za "Novosti" javni tužilac dr Bratislav Petrović.

Treneri FK Sloga, kluba domaćina pripremnog meča, kao i FK Juhor, gde je u prelaznom roku iz Bošnjana došao Todorović, posvedočili su za "Novosti" da se fudbaler iznenada srušio i da su svi pokušali da mu pomognu: otvorili su mu usta, izvukli jezik kako bi došao sebi. Na nekoliko trenutaka su u tome i uspeli, ali je ubrzo po dolasku hitne pomoći izgubio svest i nikada se više nije probudio.

- Bio je dobar đak, završavao je srednju školu, planirao studije mašinstva. Uvek nasmejan, pravi drug, koji čuva tajne. Mojim ćerkama Silvani i Maji bio je kao rođeni brat, unukama omiljeni uja - ispričala je za "Novosti" Stefanova tetka i hraniteljka Marija Belkić.

Pročitajte još: MISTERIOZNA SMRT MLADIĆA U LESKOVCU: Naručio buket za devojku pa umro

Njene ćerke, Stefanove sestre, Maja Miletić i Silvana Jeremić, još uvek ne mogu da se oporave od gubitka.

BEZ POROKA

OPROŠTAJ od Stefana Todorovića u Obrežu okupio je na desetine uplakanih ljudi. Kovčeg su nosili fudbaleri Juhora. U klubu za koji nije stigao da zaigra nijednu zvaničnu utakmicu rekli su da planiraju podizanje nekog znamenja posvećenog darovitom igraču, koji je važio za uzornog mladića i sportistu, koji nije imao poroka.