МИЛАН Томић, тренер шампиона Србије Црвене звезде направио је прву прозивку и тако означио почетак припрема за предстојећу сезону, на којој се појавило 13 играча. Оправдано одсутни били су само Џо Регланд и Мухамед Фаје, који ће у Београд стићи средином следеће недеље. Неоправдано - Стефан Јанковић.

- Стефан Јанковић, који има важећи уговор са клубом, није се појавио на прозивци и у складу са нормативним актима клуба и уговором, спортски директор клуба је покренуо дисциплински поступак - наводи се у саопштењу Црвене звезде.

Наредних дана, или недеља, остаје да се види како ће бити решен "случај Јанковић", о коме се претходних дана писало много, да ли је Звезда у праву, или он, у ком ће клубу наставити каријеру. Али, засад да је, чини се, једино сигурно да више неће бити облачити црвено-бели дрес.

На другој страни, у екипи Црвене звезде следеће сезоне неће бити ни Николе Јовановића, који је позајмљен италијанском вицешампиону, Тренту.

- Јовановић је, у договору са клубом и његовом агенцијом, а у циљу обезбеђења што веће минутаже, уступљен у сезони 2018-2019. Тренту, а после тога се враћа у Црвену звезду - дао је спрски шампион писано појашњење о одласку Јовановића, који је прошлог лета са Звездом потписао трогодишњи уговор.

Играчи Црвене звезде ће у прва два дана обавити комплетне медицинске прегледе, а већ од средепочеће са радом у дворани.

Као што је од раније познато, главном тренеру Милану Томићу у раду ће асистирати помоћници Андрија Гавриловић, Миленко Топић и Саша Косовић. Александар Лукман је кондициони тренер, док су чланови стручног штаба спортски директор и менаџер првог тима Небојша Илић, доктори Небојша Митровић и Борис Глушчевић, као и физиотерапеут Милорад Ћирић.

ОДАБРАНИ

ОД играча из прошле сезоне на прозивци су били Алекса Раданов, Марко Кешељ, Огњен Добрић, Дејан Давидовац, Филип Човић и Бранко Лазић. Такође, првог радног дана су се појавили повратници Маик Цирбес (Бајерн) и Душан Ристић (Аризона), затим новајлије Стратос Перпероглу (Хапоел Јерусалим), Били Берон (Ескишехир), као и трио који је протекле такмичарске године играо за ФМП Мајк Оџо, Немања Ненадић и Бориша Симанић.