MLADU glumicu Tamaru Radovanović (23) zapazili smo kao Emu u seriji "Tate" (Prva, 20.30), a igrala je i u "Ubicama mog oca 2", "Junacima našeg doba", "Istinama i lažima", "Šifri Despot", brojnim predstavama... Pošto je snimanje "Tata" prekinuto zbog uvođenja vanrednog stanja, Tamara nam je otkrila da ima i nečeg lepog u izolaciji. - Sada stižem da gledam svaku epizodu, a nadam se i da gledaoci uživaju. Drago mi je i što mogu da pomognem starijim komšijama, kao i mojoj baki. Ipak, jedva čekam da se vratim poslu - kaže Radovanovićeva, za "Novosti", i dodaje da je talenat nasledila od roditelja. - Mama je ekonomista, ali i najbolji imitator koga poznajem i divno peva. I tata ima sluha, samo se stidi da peva, a lepo i slika.

* Ima li Ema sličnosti sa vama?

- Štreber je kao i ja, a inače mi je vrlo inspirativna za igru. Njen lik je šarenolik i širok, nekad je muškobanjasta, a nekad ženstvena. Ima majčinski odnos prema Boletu, ali i prema Petru (Filip Juričić) u koga je zaljubljena, ali misli da ona njemu nije ni na kraj pameti. Njena uštogljenost, malo- pomalo nestaje, jer će iz epizode u epizodu da sazreva i menja se.

* Jeste li se navikli na nove uslove života?

- Teško mi pada izolacija, jer sam inače stalno u pokretu, volim da cirkulišem i družim se. Mi, glumci, navikli smo na pokret i slobodu, pa je ovo veliki izazov za nas. Nadam se da ćemo sve izdržati stoički, jer je za dobrobit svih. Verujem da ćemo iz ovoga izaći saosećajniji, nego šo smo bili ranije.

* Čime se bavite kod kuće?

- Trudim se da uživam u malim stvarima, koje inače zaboravljam u brzini svakodnevice. Čim izvedem psa u šetnju i vidim da je srećan, dan mi je lepši. Pišem poeziju, pevam, sviram klavir, premeštam nameštaj u stanu, čitam stripove... Svakog dana odvojim sat vremena za vežbe, tako čistim nepotrebne misli.

* Kako izgleda druženje na daljinu?

- Sa prijateljima i kolegama sam u kontaktu preko video-poziva. Držimo se zajedno, čim jedan padne, drugi ga podiže. Organizujemo večeri pevanja, viceva, sviranja, poezije. I mada smo udaljeni jedni od drugih, ipak smo zajedno.

* Završili ste klavir i solo pevanje, a pevate i u pozorišnom bendu "Vrum". Kakvu rolu biste voleli da tumačite?

- Pošto obožavam i da plešem, priželjkujem ulogu u mjuziklu na Terazijama, može i u filmskom. Omiljen mi je "Mulen ruž". Volela bih takođe da konstantno imam posla i da publika prepozna moju ljubav prema glumi.


DOSTA SAM NAUČILA OD KOLEGE FILIPA

ŠTA ste naučili od starijih kolega?

- Dosta sam naučila od Filipa Juričića, što mi mnogo znači, jer je ovo moja prva velika uloga. On je divan kolega i s njim je vrlo prijatno raditi, veliki je profesionalac, a i vrlo je duhovit. I "naš" Bole je sjajan dečko i dobar glumac - ističe Tamara Radovanović.