GROMOGLASNIM aplauzom i ovacijama publika je u utorak veče u prepunom Sava centru pozdravila premijeru filma "Južni vetar" u režiji Miloša Avramovića. Zbog velikog interesovanja, istovremeno je održana projekcija u još tri beogradske bioskopske sale za koje su karte odmah rasprodate.

Publika je tokom dvosatne projekcije imala priliku da vidi priču o Petru Marašu, kojeg u filmu tumači Miloš Biković, mladog pripadnika beogradske automobilske mafije, čiji život počinje da dobija smisao. Napustio je roditeljski dom, i uselio se u svoj stan sa dugogodišnjom devojkom. Klan kojem pripada, a na čijem je čelu Car, kojeg glumi Dragan Bjelogrlić, dobro "radi", sve dok Petar ne ukrade pogrešan auto. Inače, u filmu "Južni vetar", nedavno preminuli Nebojša Glogovac je odigrao svoju poslednju ulogu. Pored Bikovića i Bjelogrlića, u "Južnom vetru" igraju Srđan Todorović, Jovana Stojiljković, Miodrag Radonjić, Miloš Timotijević, Bogdan Diklić, Aleksandar Berček, Jasna Đuričić, Slaviša Čurović...

Glumac Miloš Biković istakao je da mu je drago jer će bioskopi opet biti puni.

Pročitajte još - POSLEDNjA ULOGA NEBOJŠE GLOGOVCA: U utorak premijera filma "Južni vetar"

- Mnogo sam uzbuđen zbog premijere. Drago mi je što su karte tako "planule", mislim da opet imamo hit i da ćemo napuniti bioskope - iskren je Biković, koji je na premijeru došao sa devojkom Barbarom Tatalović. - Sada opet možemo da se malo radujemo zbog kulture i domaće kinematografije.Sa snimanja imam lepe uspomene, a svakako ću pamtiti kada sam go i bos trčao ulicom u novembru. Ljudi su me gledali kao idiota, ne znajući da snimamo film.

Premijeri u Sava centru prisustvovali su i glumci Vojin Ćetković, Srđan Timarov, Stefan Kapičić, Tamara Dragičević, Bojan Perić, Milan Kalinić, Stefan Buzurović, Goran Jevtić, Mima Karadžić, Dragana Mićalović, Stefan Buzurović, manekenka Sofija Milošević...


Pročitajte još - „JUŽNI VETAR“ I „IZGREDNICI“ OSVOJILI NAJVIŠE NAGRADA: Milošu Bikoviću Gran pri "Nais"

BIKOVIĆ: ORDEN OD PUTINA ČAST I OHRABRENjE

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin odlikovaće srpskog glumca Miloša Bikovića Medaljom Puškin u Kremlju 4. novembra. Naš umetnik kaže da mu ovo priznanje predstavlja čast ali i ohrabrenje.

- Velika mi je čast što će mi nagradu uručiti Vladimir Putin, nisam očekivao to, i u šoku sam. Sa druge strane, to je i veliko ohrabrenje da nastavim nastojanja da pomažem kolegama u ostvarenju karijera i da srpska kinematografija izađe na rusko tržište. Mislim da je to za nas dodatni prostor i stimulans - kaže Biković.