„JUŽNI VETAR“ I „IZGREDNICI“ OSVOJILI NAJVIŠE NAGRADA: Milošu Bikoviću Gran pri Nais

D.Alihodžić

01. 09. 2018. u 00:00

„ЈУЖНИ ВЕТАР“ И „ИЗГРЕДНИЦИ“ ОСВОЈИЛИ НАЈВИШЕ НАГРАДА: Милошу Биковићу Гран при Наис

D.Alihodžić

Za ulogu sitnog kriminalca Mareša u filmu „Južni vetar“ Miloša Avramovića glumcu Milošu Bikoviću pripalo je najveće festivalsko priznanje Gran pri „Naisa“
Za ulogu sitnog kriminalca Mareša u filmu „Južni vetar“ Miloša Avramovića glumcu Milošu Bikoviću pripalo je najveće festivalsko priznanje Gran pri „Naisa“. Nagradu za najbolju žensku ulogu Carica Teodora dobila je Marta Bjelica za ulogu Teodore u filmu „Izgrednici“ a nagradu za najbolju mušku ulogu dobio je njen partner u istom filmu Radovan Vujić.


Povelju za najbolju žensku ulogu pripala je Mariji Pikić za ulogu u filmu „Meso“ a za najbolju mušku ulogu Mladenu Sovilju takođe za ulogu u filmu „Izgrednici“.

Za najbolju epizodnu žensku ulogu Olga Odanović za ulogu Radojke u filmu „Patuljci sa naslovnih strana“ a za najbolju epizodnu mušku ulogu Miodrag Radonjić za ulogu Baće u filmu "Južni vetar" i nagrada za debitansku ulogu pripala je Luki Grbiću za ulogu Nenada u istom filmu.

Biković nije mogao da prisustvuje dodeli nagrade ali je uspeo da odušve publiku na Letnjoj pozornici u niškoj Tvrđavi.

On je u video poruci objasnio da se „nalazi u Rusiji, 400 kilometara od nigde i da ga Rusi nisu pustili sa snimanja“ ali ih je zato naterao da njegovu nagradu proslave narodnim kolom koji je lično Biković poveo.

- -Pa da podelimo radost. Živeo Niš! Srbijo Hvala! Spasiba, poručio je Biković.

Na festivalu su dodeljene i nezvanične nagrade i to ,specijalne nagrade stranim glumcima,Sebestijanu Kavaci, Foneti Salihbegović i Emiru Hadžihafisbegoviću.
Srđanu Žiki Todoroviću uručena je povelja za najbolju komičnu ulogu koja nosi naziv „Milorad Mandić Manda“.

ŽIRI

O nagradama je na ovogodišnjim Susretima odlučivao tročlani žiri kga su činili predsednica žirija Ana Sofrenović kao predsednica,Bojana Maljević i Tihomir Stanić.
Nagrade pored statue i povelje čini i novčani iznos koji se kreće od 350 hiljada dinara za „Naisu“ do 100 hiljada dinara koliko iznose Povelje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije