DA CEO PARAĆIN POMOGNE MII ŽIKIĆ (5): Dom omladine inicirao akciju prikupljanja 100.000 evra, koliko je potrebno za njene operacije i lečenje

Z. Rašić

22. 03. 2021. u 20:00

KAKO bi se što pre prikupio novac za nastavak lečenja petogodišnje devojčice iz Paraćina Mie Žikić, a procenjuje se da će biti potrebno oko sto hiljada evra, Dom omladine u tom gradu pokrenuo je široku humanitarnu akciju uključivanja cele lokalne zajednice.

ДА ЦЕО ПАРАЋИН ПОМОГНЕ МИИ ЖИКИЋ (5): Дом омладине иницирао акцију прикупљања 100.000 евра, колико је потребно за њене операције и лечење

Foto Privatna arhiva

Danas je v.d. direktorka ove ustanove Jelena Vidosavljević, u saradnji sa većnikom za omladinu i sport Nenadom Atanaskovićem i sa predsednikom Fudbalskog saveza opštine Paraćin Aleksandrom Stevanovićem, organizovala sastanke sa predstavnicima lokalnih fudbalskih klubova i kulturno-umetničkih društava, kako bi se osmislio način da se novac što pre prikupi.

Vidosavljevićeva je rekla da je ideja da se čitav grad uključi u akciju finansijske pomoći Miinoj porodici, da svaki član svakog sportskog kluba i KUD-a donira određenu sumu novca, ko koliko može. Ona očekuje da to bude obavljeno već tokom naredne nedelje, uz apelovanje i na sve druge građane i ljude dobre volje da se uključe, da tako pokažu maloj Mii i njenoj porodici da nisu sami, „da je čitav grad uz njih“.

Pomoć Mii

 

Sastanku je prisustvovao Miin otac Stanoje, koji je objasnio da se devojčica sa majkom već nalazi na klinici „Adžibadem“ u Turskoj, gde je neplanirano operisana zbog komplikacija izazvanih kovidom. Situacija je bila hitna, detetu je život bio ugrožen početkom sepse i cistom na kičmi, pa su hirurzi morali da zahvatom Mii odmah odstrane implant koji su joj ugradili krajem oktobra prošle godine radi ispravljanja kičme.

U zavisnosti kako reaguje na lečenje, Mia će ostati u Turskoj od tri do pet nedelja, a kasnije je neophodna još jedna operacija kako bi joj se ponovo ugradili implanti i omogućilo ispravljanje kičmenog stuba. Da podsetimo, kako su „Novosti“ već pisale, zbog ogromne skolioze kičme devojčica kasni sa fizičkim i psihičkim razvojem, ne hoda i ne govori, a pritisak na unutrašnje organe je bio sve veći i vremenom bi ugrozio detetov život. Operativni zahvati u Turskoj bila su jedina nada roditeljima da Mia koliko-toliko nastavi da se razvija.

DA POMOGNU SVI KOJI MOGU

U prikupljanje sredstava Dom omladine uključiće i zaposlene u opštinskim javnim preduzećima i ustanovama, a kontaktiraće i neke poznate javne ličnosti, kako bi se odazvale i pomogle. Važno je da sredstva doniraju svi koji mogu, apeluju iz Doma omladine. Sredstva se uplaćuju na namenske račune otvorene preko Humanitarne fondacije „Aleksandar Šapić“ i slanjem sms poruke sa tekstom 608 na broj 3030.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri