PREDSEDNIKU SPOMENIK U CENTRU SIGE: Selo kod Žagubice zahvalno Vučiću što je održao obećanje

V. Đ.

22. 08. 2020. u 11:00

Meštani sela Sige, kod Žagubice, pokrenuli su inicijativu da se Aleksandru Vučiću, predsedniku Srbije, u centru njihovog mesta podigne spomenik.

ПРЕДСЕДНИКУ СПОМЕНИК У ЦЕНТРУ СИГЕ: Село код Жагубице захвално Вучићу што је одржао обећање

Foto: V. N.

- On je za Sige uradio više nego ijedan predsednik pre njega - objašnjava inicijativu meštanin Slavoljub Ilić. - Jedini je prvi čovek u državi koji je ikada posetio naše selo. I, ono što je obećao, to je i učinio. Zato smatramo da na neki način treba da mu se odužimo.

"Sige, selo u kome nema brige", kako kažu meštani, ima oko 900 stanovnika, od kojih je dve trećine u inostranstvu. Za Aleksandra Vučića i SNS, na prethodnim parlamentarnim izborima, ovde je glasalo - 100 odsto birača sa pravom glasa.

- Došao je Vučić u naše selo i kazao da je on tu da rešava probleme - ubacuje se u razgovor Tomislav Paulić. - Kazali smo mu da bi bilo lepo kada bi se asfaltirao put od Sige do Krupajskog vrela.

Meštani Sige su bili zaprepašćeni kada su, već sutradan, mašine počele da betoniraju taj put.

- I, šta samo time dobili - pita nas Ilija Jovanović. - Pa, dobili smo pristup izvorištu jedne od najlepših reka u Srbiji, gde se sada investitori utrkuju ko će pre dobiti dozvolu da ovde počne da zida hotele i razvija turizam u netaknutoj, prelepoj prirodi. U šali mi Sige sada zovemo Severna Koreja.

Foto: V. N.

Doček premijeru Vučiću 26. septembra 2016.

Žitelji sela u srcu Homolja kažu da bi sa aktuelnim predsednikom Srbije, možda, mogao da se meri samo Tito, ali i napominju da, ako ovako nastavi, "Vučić ima velike šanse i da ga prestigne po popularnosti".

- Vidite, na mene je on ostavio utisak čoveka od reči - precizira Slavoljub. - A, moja žena kaže da je Vučić lep čovek. Tako da smatram da znam razlog zašto su za njega glasali svi meštani Sige.

Da se danas u tom mestu pristojno živi, vidi se na svakom koraku. Najviše na licima ljudi. Jer, ipak, to je "Sige, selo u kome nema brige..."

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna