POSLUŽITE SE SAMI, KUPITE, A NOVAC UBACITE U SANDUČE: Povratnici iz Kanade kod Kraljeva prodaju voće i povrće na poverenje (FOTO)

Novosti online

12. 09. 2021. u 21:09

SUPRUŽNICI Aleksandar i Nevena Pavlović iz okoline Kraljeva došli su na nesvakidašnju ideju kako da plasiraju višak voća i povrća koje proizvode.

ПОСЛУЖИТЕ СЕ САМИ, КУПИТЕ, А НОВАЦ УБАЦИТЕ У САНДУЧЕ: Повратници из Канаде код Краљева продају воће и поврће на поверење (ФОТО)

Foto: Printskrin RTS

Oni sveže namirinice ostavljaju u gajbicama ispred svog domaćinstva, gde svi koji to žele mogu da se posluže, a novac ostave u poštanskom sandučetu.

Samo će prvi prolaznici rano ujutru zateći Nevenu i Aleksandra kako dopunjavaju gajbice tek ubranim plodovima. Imaju dva domaćinstva i previše obaveza u toku dana.

- Desilo se to da je stiglo na rod dosta i povrća i gore voća u Roćevićima. Onda nismo mogli da boravimo ovde i da uslužujemo narod nego smo eto došli na ideju da izbacimo na papir da se sami služe, sami izmere, ubace novac ovde u kasu. I eto, to se stvarno pokazalo lepo. Ljudima je to zanimljivo -, navodi Nevena Pavlović iz Konareva.

Polica sa namirnicama je u prometnoj ulici. Osim komšija, mušterije su i oni koji idu u Matarušku banju. Sve se zasniva na poverenju.

- I da neko uzme, a ne plati, što se kaže nije problem. To je paradajz, dva i možda mu je bio potreban i stvarno ne gledamo mi to - dodaje Nevena.

Njihove komšije i mušterije su zadovoljne.

- Tako i treba. Mladi ljudi treba da žive, da rade, da imaju ideje - navodi jedna mušterija, dok drugi kažu da im je mnogo lakše da dođu kod Pavlovića nego da idu na pijacu.

Mladi supružnici sa dvogodišnjom ćerkicom Ljubicom veći deo dana provode u voćnjacima u Roćevićima. Na dva hektara imaju više od 1.200 stabala raznog voća. Šljiva je rodila odlično i prvi put su otkupljivačima predali veće količine. Oni su povratnici iz Kanade i uložili su mnogo truda i vremena da osnuju sopstveno domaćinstvo i nove voćnjake.

- Sve što imamo, nekog novca viška, to se ulaže ovde. Ali, iskreno se nadam da će se to jednog dana isplatiti. Nadam se uskoro - navodi Aleksandar Pavlović.

Pavlovići očekuju i prinovu, jer je Nevena je u petom mesecu trudnoće. Poruke podrške im stižu sa svih strana, neretko i od mušterija koje ih, uz novac, ostavljaju u poštanskom sandučetu.

- Evo i poštar je ostavio račune. Ostavio je i poruku šta je kupio - navodi Aleksandar.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju